Karjalanpaistista pata reseptejä

Karjalanpaistia ja piirakoita

Aseta pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, porkkanaa ja mausteita. Kaada pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät
Karjalanpaistia uudella twistillä

Karjalanpaistia uudella twistillä

Pata uuniin reiluksi kolmeksi tunniksi. Ei muuta kuin noin neljän tunnin jälkeen pata pois uunista, palsternakat ja kukkakaalit tulille ja muusiksi asti ja sitten nauttimaan
Oluessa haudutettua lihapataa

Oluessa haudutettua lihapataa

Mimmin keittiössä sopivasti sitten kehuttiin oluessa haudutettua naudanlihapataa, ja koska resepti kuulosti tosi hyvältä, päädyin siihen
Unkarilainen lihapata - eläköön Unkari!

Unkarilainen lihapata - eläköön Unkari!

Kirkaslieminen, maukastakin maukkaampi lihapata, joka Unkarissa syötäisiin riisin kera, mutta näillä leveysasteilla se on vallan mainio kastike perunoillekin
Karjalanpaisti nyhtökaurasta

Karjalanpaisti nyhtökaurasta

Ainekset vaan isoiksi lohkoiksi ja pata uuniin ainakin pariksi tunniksi. Kuori juurekset ja paloittele ne isohkoiksi lohkoiksi ja laita kannelliseen uunipataan tai kattilaan
Kanelinen lihapata

Kanelinen lihapata

Haudutettu lihapata lämmittää mukavasti. Kaada ne pataan tai uunivuokaan. Ruskista paistinpannulla myös lihat parissa kolmessa erässä ja kaada nekin pataan
Karjalanpaisti

Karjalanpaisti

Pataruuat ovat syksyajan. Kaada sipulit uunipataan. Kuullota kevyesti nauris- ja porkkanapalat, kaada uunipataan
Lihajuurespata

Lihajuurespata

Tähän lihapataan pilkoin juureksia, jota ovat osana. Perunat kypsensin erikseen, sillä ne olisivat hautuneet soseeksi pataruuassa
Karjalanpaisti

Karjalanpaisti

Lado lihapalat, sipulilohkot ja mausteet kerroksittain uunivuokaan tai pataan. Pane pata 150-asteiseen uuniin vähintään 3 tunniksi, mutta mielellään pitemmäksikin aikaa

Karjalanpaisti

Lisää pataan sipulit ja porkkanat sekä mausteet. Kaada pataan vettä niin paljon, että lihat juuri ja juuri peittyvät
Liha- juurespata riisillä

Liha- juurespata riisillä

Haudutetut pataruuat ovat keskitalveen sopivia. Tänään valmistin liha- juurespataa. Nosta lihat uunipataan
PATARUOKAA JA HERKULLINEN JUUSTOFONDUE

PATARUOKAA JA HERKULLINEN JUUSTOFONDUE

TV-kokki ja ruokakirjailija Meri-Tuuli Lindströmin Pataruokaa -kirja julkaistiin alkusyksystä ja se on oikea toivekirja lämmittämään mieltä ja vatsaa tulevana syksynä ja talvena
Tehtiin sitten itse! Joululounas työporukalla

Tehtiin sitten itse! Joululounas työporukalla

Moni työkaveri osallistui lounaan järjestelyyn, J valmisti ja tarjosi maidottomat porkkanalaatikot, T tarjosi ja paistoi kinkun, K toi leipää ja tarjosi hirvenlihat lihapataa varten, A nouti kaupasta viimetipan ostoksia ja Antti graavasi lohta ja leikkasi kinkun
Burgundin pataa avec couscous

Burgundin pataa avec couscous

Burgundin pata eli Boeuf Bourguignon on ranskalainen klassikko, josta leffastakin tuttu Julie Child on todennut, että se mahdollisesti on yksi maistuvimpa ruokalajeja joita ihminen on kehittänyt