Pata uuniin reiluksi kolmeksi tunniksi. Ei muuta kuin noin neljän tunnin jälkeen pata pois uunista, palsternakat ja kukkakaalit tulille ja muusiksi asti ja sitten nauttimaan
Kirkaslieminen, maukastakin maukkaampi lihapata, joka Unkarissa syötäisiin riisin kera, mutta näillä leveysasteilla se on vallan mainio kastike perunoillekin
Ainekset vaan isoiksi lohkoiksi ja pata uuniin ainakin pariksi tunniksi. Kuori juurekset ja paloittele ne isohkoiksi lohkoiksi ja laita kannelliseen uunipataan tai kattilaan
Haudutettu lihapata lämmittää mukavasti. Kaada ne pataan tai uunivuokaan. Ruskista paistinpannulla myös lihat parissa kolmessa erässä ja kaada nekin pataan
Lado lihapalat, sipulilohkot ja mausteet kerroksittain uunivuokaan tai pataan. Pane pata 150-asteiseen uuniin vähintään 3 tunniksi, mutta mielellään pitemmäksikin aikaa
TV-kokki ja ruokakirjailija Meri-Tuuli Lindströmin Pataruokaa -kirja julkaistiin alkusyksystä ja se on oikea toivekirja lämmittämään mieltä ja vatsaa tulevana syksynä ja talvena
Moni työkaveri osallistui lounaan järjestelyyn, J valmisti ja tarjosi maidottomat porkkanalaatikot, T tarjosi ja paistoi kinkun, K toi leipää ja tarjosi hirvenlihat lihapataa varten, A nouti kaupasta viimetipan ostoksia ja Antti graavasi lohta ja leikkasi kinkun
Burgundin pata eli Boeuf Bourguignon on ranskalainen klassikko, josta leffastakin tuttu Julie Child on todennut, että se mahdollisesti on yksi maistuvimpa ruokalajeja joita ihminen on kehittänyt