Lisukkeeksi paahtopaistille sopii yksinkertainen kylmäpiparjuurikastike, jota teimme kerralla isomman määrän jotta sitä riittäisi huomenna lohen kanssa
Aseta nahattomaksi leikattu lohifi lee kulhoon ja kaada kylmä mausteliemi kalan päälle. Mittaa vesi, suola, sokeri ja mausteet kattilaan ja kiehauta liemi
Vaalealla leivällä maalaismaksapasteijaa, kylmäsavustettua porsaan paahtopaistia,. piparjuurikastike, remoulade- ja tartarkastike, mätitahna, erilaiset majoneesit, voi
Vaalealla leivällä maalaismaksapasteijaa, kylmäsavustettua porsaan paahtopaistia,. piparjuurikastike, remoulade- ja tartarkastike, mätitahna, erilaiset majoneesit, voi
Kolmas komponentti perinteen muovaamassa kokonaisuudessa on kylmäpiparjuurikastike. Useimmissa ohjeissa piparjuurikastike valmistetaan niin, että piparjuuriraaste sekoitetaan etikkaan, joka sitten sekoitetaan kerman joukkoon
G-Astronomiaa
Perkaa sillit ja liota kaloja sen aikaa kylmässä vedessä kun keität liemen. Piparjuurikastike. Voita tarjota kalat joko lämpimänä tai kylmänä
"kutistuukohan se jos sen sulloo nimenomaan kylmään kattilaan. Upota kieli kylmään veteen pariksi tunniksi siten, että vaihdat vettä ainakin parinkymmenen minuutin välein