Kylmäsavustus on optionaalista mutta antaa erinomaisen lopputuloksen, eli 12 tuntia kylmäsavua esimerkiksi Bradley -pöntössä jonka jälkeen herkku nostetaan ilmavaan ja viileään paikkaan roikkumaan. Näissä suolaukseen riittää 3 vuorokautta ja kylmäsavustus on vielä suositeltavampaa kuin paistin tapauksessa
Siinä on upean intensiivinen maku, jolle rosmariini ja kylmäsavustus antavat entistä enemmän potkua. Jos siellä vielä tuskaillaan tulevan pääsiäispyhäviikonlopun tarjottavien kanssa, niin nyt voi hengähtää vähän
Britanniassa vaikuttaisi yleistyneen kylmäsavustus, jossa lämpötila ei nouse yli 29 asteen. " Tänä päivänä savukalan katsotaan olevan maukkaimmillaan mehevänä, mutta keskiajalla kala sen sijaan savustettiin kuivaksi ja hyvin suolaiseksi säilyvyyden parantamiseksi
Muurikka on kuumasavustin eli kylmäsavustus ei sitten onnistukkaan. Savustettu lohi. Lohen savustaminen sähkösavustimella on nopea ja vaivaton tapa savustaa kalaa