Meilläpäin syödään vaaleaa leipää. Aina silloin tällöin ajattelen terveellistä ruokavaliota ja yritän noudattaa sitä ja silloin syön hyvällä ruokahalulla ruisleipää, mutta vaalea leipä on edelleen minun suosikkini, johon aina palaan
Sunnuntaina tuli teeveestä ohjelma jossa perhe koitti päästä pienemmällä pudjetilla viikon toimeen ja siinä sitten opetettiin tämän tyylinen leipä ja kun en ollut ennen karate iskuja tai muuten tullut mätkittyä taikinaa niin pakkohan tätä oli kokeilla ja kyllä vaan hyväähän tämä oli
Tuli aivan ihana messevää tommost ”välimeren leipä” -tyyppist mussutettavaa. Tästä satsista tulee mukavan paksu pellillinen tai sit voit tehdä kuten mä, eli käytät tähän leipäseen vaan puolet taikinasta ja puolella teet jotain muuta kuten pannupitsan tai sämpylöitä tms
Ruuan kanssa täytyi luonnollisesti olla itse tehtyä leipää. Täytetty leipä ei tarvitse tuoreena minkäänlaista levitettä kaverikseen, vaan on hyvää ja ruokaisaa sellaisenaan
Täydellisessä versiossa rapea leipä kohtaa pehmeän juustoisen kastikkeen ja hyvän kinkun. Croque monsieuria on yhtä monta kuin tekijäänsä, mutta hurahdin testailemaan, miten tehdä leivästä omaan makuuni täydellinen versio, jossa bechamel ei ole pehmentänyt leipää mauttomaksi mössöksi
Mitä tehdä kun leipä-himo yllättää ja kotoa ei löydy leipää eikä kauppaankaan ei jaksaisi lähteä. Silloin ratkaisu on tämä todella helppo ja nopea leipä
Testasin tänään Lékuén leipäkäärettä ja täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti. Tein siis leipää kääreellä ensimmäistä kertaa ja vaikka oli kova houkutus lisätä taikinan sekaan mm
Tein yhtenä päivänä pari muhkeaa neljän viljan leipää. Taas päivittelin, miten helposti ja nopeasti saisi itsetehtyä hyvää leipää, kun vain tekisi sitä useammin
Nämä sämpylät on pelastanut meidät monesti aamuisin, kun ei leipää enää ole kaapissa. Tai iltapalalla, kun tekisi mieli jotain teen kanssa, mutta kaapista ei löydy mitään