Maija silvennoinen reseptejä

Pannukakku á la Maija Silvennoinen

Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Sekoita kaikki pannukakkutaikinan ainekset keskenään. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan

Broileri-melonisalaatti

Valmista ensin kastike. Lämmitä curry ja öljy pienessä kipossa mikrossa. Näin curryn maku tulee paremmin esiin ja on pehmeämmän makuinen

Lohta ja kasviksia filotaikinassa

Ota filotaikina sulamaan huoneenlämpöön. Irrota kolme levyä sulaneesta rullasta ja säilytä niitä kelmun alla tarvittaessa

Madekeitto

Kiehauta suolalla maustettu vesi ja laita perunat, nyljetty made ja maksa kattilaan. Anna kiehahtaa ja kerää reikäkauhalla vaahtoa pois niin kauna kun sitä syntyy

Riimihärkää ja piparjuurikermaa

Sekoita huhmaressa mausteet tahnamaiseksi seokseksi ja lisää konjakki. Sivele mausteseos fileen pintaan ja pane liha muovipussiin

Suklaa-rusinapiparit

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon

Kurkku-jogurttipirtelö

Valmista ensin keitto. Pane keittoainekset tehosekoittimeen soseuta tasaiseksi. Voit myös soseuttaa sauvasekoittimella

Linnapaisti

Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta. Ruskista paisti ja mausta se suolalla ja pippurilla

Tomaattinen bataatti-sardiinipaistos

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuullota öljyssä bataatti, paprika ja sipulit. Sekoita joukkoon tomaattimurska, suola, sokeri ja mustapippuri

Täytetyt siikapihvit

Puolita siikafileet ja mausta suolalla. Laita leivinpaperi päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunamehulla ja valkopippurilla

Makkara-kasvispaistos

Kuullota öljyssä sipulit sekä kasvikset. Lisää tomaattipyree ja anna kiehahtaa hetki. Mausta suolalla sekä pippurilla ja lisää vesi
Aitoja makuja Lapista: mustikkamajoneesi

Aitoja makuja Lapista: mustikkamajoneesi

MaijaSilvennoinen. Yksi tämän päivän suomalaisista huippukokeista MaijaSilvennoinen julkaisi jo viime vuoden puolella Lapin raaka-aineiden innoittaman keittokirjan
Suomen 12 kansallista ruoka-aarretta valittu – äänestä suosikkiasi

Suomen 12 kansallista ruoka-aarretta valittu – äänestä suosikkiasi

Raatiin kuuluvat Ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Arja Lyytikäinen, Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja MaijaSilvennoinen, Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula, Marttojen toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä, Finnjävel-ravintoloitsija Henri Alén, ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, historioitsija ja kirjailija Lasse Lehtinen, Svenska Litteratursälskapetin arkistonhoitaja Yrsa Lindqvist, Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Kim Palhus, Mondo-lehden päätoimittaja Kati Kelola sekä MTK