Muikunmäti resepti reseptejä

Täysien pisteiden ilta

Täysien pisteiden ilta

Lisukkeina meillä oli sekä siian- että muikunmätiä, normaalit sipulit, tillit, smetanat, suolakurkut, hunajat sekä poropiparjuuritahnaa

Sill, herring, silli

Yleensä meillä on kolme kulhoa, joista yhdessä on muikunmätiä, yhdessä hienonnettua sipulia ja yhdessä vatkattua smetanaa
Joulupöytä 2014 teemalla "A Feast of Seven Fishes"

Joulupöytä 2014 teemalla "A Feast of Seven Fishes"

Klassikkoa, tällä kertaa oli siian ja muikunmätiä. Jouluisten kalaruokareseptien googlaaminen toi melkein alkumetreillä vastaan italialais-amerikkalaisen jouluaaton "A Feast of Seven Fishes" juhlan (italiaksi La Vigilia, lähde wikipedia)
Toast Skagen

Toast Skagen

Tuoreita katkarapuja, majoneesia, tuoretta tilliä ja muikunmätiä rapean voissa paistetun leivän päällä, Toast Skagen tai Skagen Toast
Lohitrio & rakkaus nimeltä Riesling

Lohitrio & rakkaus nimeltä Riesling

Lusikoi tartarin päälle koristeeksi ranskankerma sekä muikunmäti. Cono Sur-viinitalo järjesti suomalaisille, ruotsalaisille ja norjalaisille bloggaajille reseptikilpailun, jossa tuli luoda Cono Sur Bicicleta viinille kaveriksi pohjoismainen resepti
Bliniviikot kaikilla höysteillä

Bliniviikot kaikilla höysteillä

Höysteenä oli muikunmätiä ja punasipulia sekä siianmätiä ja kananmunaa ja tietysti venäläisen keittön herkkukermaa, smetanaa

Blinitaikina vaatii aikaa

Blinien seuraan sopivat esimerkiksi muikunmäti, siianmäti tai kirjolohenmäti, kylmäsavulohi, sipuli, smetana ja ruohosipuli
Osteri-cappuccino

Osteri-cappuccino

koristele persiljalla tai vaihtoehtoisesti myös muikunmäti sopii koristeeksi. Tällä kertaa valmistimme samaa myös kotona, resepti on yksinkertainen ja helppo
PASTAA LOHEN, MÄDIN JA VODKAN VOIMALLA

PASTAA LOHEN, MÄDIN JA VODKAN VOIMALLA

Muokkasin reseptiä hieman. Resepti on kirjasta "VIITTÄ VAILLE VALMIS" (55 helppoa reseptiä, joihin tarvitset korkeintaan viisi ainesta sekä perusruokakomeron, Guy Taylor & Sebastian Schauermann). Tein pastan itse, käytin kirjolohenmätiä (alkuperäisessä reseptissä oli 160g muikunmätiä) ja käytin huomattavasti vähemmän vodkaa - alkuperäisessä reseptissä vodkaa olisi tullut 8cl/4 hlö, mutta mielestäni pieni ripsaus oliiviöljyn tapaan annoksen päälle antoi ruualle tarpeeksi potkua, mieheni lisäsi vodkaa annokseensa runsaammin ja sen jälkeen ruoka maistui kiinteälle vodkasnapsille
Tsaarin lohimunia ja gratinoitua parsakaalia

Tsaarin lohimunia ja gratinoitua parsakaalia

Ensimmäinen resepti jonka kimppuun kävin, jo aikoja sitten oikeastaan oli uppomunat kiedottuna savukaloheen ja lisukkeeksi samasta kirjasta gratinoituja parsakaaleja tomaattimuhennoksella
Ja näin se loppukuu sitten meni …

Ja näin se loppukuu sitten meni …

Paahdettua kampasimpukkaa, maa-artisokkaa ja muikunmätiä oli ihan kiva annos. Resepti tulee 120 vuoden kokemuksella yhdestä USA