Nauta reseptejä

Nauta kielestä häntään: Veri

Nauta kielestä häntään: Veri

"Nauta kielestä häntään"-urakkani on jatkunut tutustumisella naudan vereen, joka raaka-aineena tuo mieleen ainakin itselleni perinneruoat

Nauta kielestä häntään: Kieli

"Nauta kielestä häntään"-projektini saa luvan alkaa nimensä mukaisesti naudan kielellä. Itse asiassa olen kokkaillut kieltä kuluneen kesän aikana jo muutamaan otteeseen, ja vaikken voi nimittää itseäni vielä kielen suurimmaksi ystäväksi, on sitä kohtaan potemani lievä henkinen allergia alkanut jo vähitellen helpottaa

Nauta kielestä häntään: Vierailu Viskaalin teurastamolle

Odotustila on rakennettu spiraalin muotoon, sillä ilmeisesti nautaeläimet eivät ymmärrä spiraalin muotoista kävelytysreittiä kulkiessaan pohtia matkansa määränpäätä eivätkä näin ollen osaa ennakoida tai pelätä tulevaa
Tavoitteena täydellinen pihvi!

Tavoitteena täydellinen pihvi!

Nauta, lammas, karitsa, vasikka ja hirvi. Moni haaveilee mehevästä ja mureasta pihvistä, kuitenkaan onnistumatta sen valmistamisessa
Makaronilaatikko

Makaronilaatikko

400 g nauta 10% jauhelihaa. Vielä ei ole jouluruokien aika, vaan hyvin sopii syödä perinteisiä ruokia. herkkuja odotellessa
kebabliha

kebabliha

2 kg Naudanpaistijauheliha tai nauta/karitsa, nauta/riista. Sekoita mausteet ja perunajauho yhteen. Vatkaa yleiskoneen taikinasauvoilla paistijauhelihaa vähintään 30min
Ranskalainen burgundinpata

Ranskalainen burgundinpata

Saksanhirvi kypsyy noin tunnissa, nauta 1,5–2 tunnissa lihakuutioiden koosta riippuen. Burgundinpata on ranskalainen klassikkoruoka
Meksikolainen jauhelihakeitto

Meksikolainen jauhelihakeitto

400 g Atrian Parempi Nauta Jauhelihaa 10%. Kaupallisessa yhteistyössä Atrian kanssa pääsin tutustumaan Atrian jauhelihan pakkausuudistukseen ja tietenkin valmistamaan myös oman jauhelihareseptini
Juustoinen Spagettivuoka

Juustoinen Spagettivuoka

- 400-500g jauhelihaa (nauta). Laiskan arkiruokaa parhaimmillaan. Minun oli jo hetken tehnyt, jostakin tietämättömästä syystä, mieli rakettispagettia
Bolognesekastike, se pitkään haudutettu, Slow Cooker

Bolognesekastike, se pitkään haudutettu, Slow Cooker

olemaan, mutta varmasti yhtä hyvää saat käyttämällä joko sikanautaa tai naudanjauhelihaa. 1,2 kg peuran jauhelihaa (myös sika-nauta tai nauta käy). mukaan 1,2 kg peuran jauhelihaa (myös sika-nauta tai nauta käy)
Munakasrulla

Munakasrulla

- 400g jauhelihaa (nauta). Tämä ruokapöydän eräänlainen rumilus on ollut meillä vakkariruokaa jo hetken aikaa, mutta vasta nyt sain aikaiseksi näpsiä kuvia rullasta, ennenkuin se häviää parempiin suihin
(Hirvi)carpaccio

(Hirvi)carpaccio

150-200 g sisä/ulkofilettä (minulla hirven, mutta nauta on se oikeaoppinen raaka-aine). 150-200 g sisä/ulkofilettä (minulla hirven, mutta nauta on se oikeaoppinen raaka-aine)
Paprikainen naudanlihakastike

Paprikainen naudanlihakastike

Meillä syödään nautaa äärimmäisen harvoin, sillä kumpikaan muksuista ei siitä oikein piittaa. Kakkujuttuja tulee vielä lisää, mutta tähän väliin voisi laittaa jakoon herkullisen naudanlihakastikkeen ohjeen
Tummassa oluessa haudutettu lammaskaali

Tummassa oluessa haudutettu lammaskaali

Luusta heruttuu ihanasti makua liemeen, joten nauta kelpasi nyt hyvin. Paljastan heti olevani huijari. Nimitän tätä ruokaa lammaskaaliksi, vaikka se on tehty naudasta
Hitaasti hyvä tulee – BBQ ribsit

Hitaasti hyvä tulee – BBQ ribsit

Nauta vaatii vielä treeniä. BBQ ribsit. Hitaassa hauduttamisessa on hyvien ribsien salaisuus. Lihan kuuluu putoilla luiden päältä, kun vähän näyttää haarukkaa rimpsuluun suuntaan