Kasviksia, riisiä, pastaa, perunoita. Tässäpä erittäin helppo ja nopeatekoinenkin broileriruoka, vaikkapa joululeivonnan tai -siivousten lomassa tehtäväksi
pennepastaa. 1. Irrota kaalista uloimmat vihreät osat ja leikkaa paksuhko keskiruoto pois. Ryöppää lehtiä kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia ja nosta valumaan pyyhkeen päälle
8 dl täysjyväkuivapastaa. Tänään kestitsin työkavereita italialaisella menulla. Tavoitteenani oli valmistaa ateriakokonaisuus, jonka voisi mahdollisimman pitkälle valmistaa etukäteen ja jonka valmistamiseen ei menisi tuhottomasti aikaa
Meillä suosikkeja on tagliatelle (ja joskus lisäksi juustoraviolit) vihreän pestokastikkeen ja fetasalaatin kanssa, avokadopasta, pastaa sienipekonikastikkeen kanssa ja uusimpana suosikkina tämä chorizopasta, jota olemme valmistaneet nyt pariin otteeseen
180 g pastaa (lasagnelevyä). Valmista kastike. Sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito vähitellen ja vatkaa samalla kastike tasaiseksi
400 g pastaa (tagliatelle). Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja kuullota siinä sipuleita
350 g pastaa (esim. Lisää vielä hyvin pestyn limetin kuori raastettuna sekä mehu. Kääntele joukkoon rucola ja mausta myllystä rouhituilla suolalla ja pippurilla
Hauduta pyöryköitä tomaatti-pestokastikkeessa ja tarjoa lisäkkeenä pastaa, riisiä tai polentaa. Leikkaa sipuli ja valkosipuli hakkeeksi ja kuullota niitä pannulla kevyesti, tilkassa pestokastikkeesta irtoavaa öljyä
En ensin hoksannut tätä tehdä ja pastaan jäi valuttamisen jälkeenkin vähän vetinen suutuntuma. Voit säätää valkosipulin määrää pestokastikkeessa oman maun mukaan