Oi että mä olen kadehtinut niitä ihmisiä, joilla on kotona suuri leivinuuni, jossa voi paistella ihania leipiä ja haudutella pitkään lihoja ja pataruokia
Kansi kiinni, ja liha sai sulaa yönyli padassa. Pieni hirvenpaisti uunissa on tällä hetkellä blogin toiseksi luetuin resepti, eikä ihme, sillä se on toimiva yksinkertainen perusresepti
Anna kohota liinan alla vielä noin puoli tuntia ja anna padan lämmetä uunissa saman aikaa. PATALEIPÄ. Ota pata pois uunista ja laita taikina pataan ja pata takaisin uuniin
Aivan Hansin oppien mukaan ei tämä pata valmistunut. Kuumenna ja anna padan hautua uunissa (tai liedellä), kunnes broilerpalat ovat täysin kypsiä ja liha irtoaa helposti luusta
Laita jogurtti halutessasi valumaan muutamaksi tunniksi tai yönyli. Matka oli yksi ikimuistoisimmista matkoistani ikinä ja tällä hetkellä herkistyn vielä edelleen kuvien selaamisesta, koska en haluaisi myöntää loman olevan ohi
Omalle tyylilleni uskollisena testaan blogeissa kiertäneitä hittireseptejä reilusti myöhässä. Avokadopasta ja banaaniletut olen saanut listaltani jo ruksia yli, joten nyt oli vuorossa vaivaamaton leipä
Enemmän olisi nestettä voinut olla, sillä pata pääsi hieman kuivahtamaan uunissa. Koska en omista oikeaa, aitoa taginepataa, niin tätäkin ruokalajia pitäisi kaiketi kutsua ihan vaan suoraan suomalaisittain lammaspadaksi
Mittasin riisin haudutuspataan (crock-pot) ja kaadoin päälle kiehuvaksi kuumennettua vettä. Puuro oli syömävalmista nyt, mutta koska minä tarvitsin puuroa piirakoita varten, kaavin sen kannelliseen astiaan ja jätin jäähtymään peiteltynä ulos yön ajaksi
Jos muistaa illalla tehdä valmiiksi taikinan, voi keiton kaveriksi tehdä pataleipää. Tee taikina jo edellisenä iltana valmiiksi ja jätä yönyli huoneenlämpöön, aamulla sitten paistumaan
Ota pata uunista ja anna jäähtyä foliota avaamatta huoneenlämpöiseksi. Peitä kannella tai kiedo folioon ja nosta jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yönyli