Nieriä (Salvelinus alpinus) eli rautu on lohikala, joka elää kylmissä vesissä. Jääkauden jälkeisiä eristyneitä reliktejä rautukantoja tavataan Suomesta vielä paikoin muun muassa Yli-Kemin vesistöalueelta Savukoskelta
Rautua ja yrttejä. Otin vuosi takaperin tehtäväksemme kokata seuraavien kahdentoista kuukauden aikana ainakin kerran kuussa kotimaista kalaa, eri lajeja ja eri tavoin valmistettuna
250 gr ruodotonta lohta, nieriää tai rautua (ohuempi kala graavautuu nopeammin ja tasaisemmin). 250 gr ruodotonta lohta, nieriää tai rautua (ohuempi kala graavautuu nopeammin ja tasaisemmin)
Keitä rautupaloja liemessä porkkana- ja purjoviipaleiden kanssa, kunnes kala on kypsää. Kauho keittoa lämpimille lautasille, jaa porkkana, purjo ja rautupalat jokaiselle lautaselle, ripota pinnalle ruohosipulisilppua
Katajanmarjagraavattua rautua. Kesäisin mieli tekisi aina pientä reissue, mutta tänä vuonna taloudellinen tilanteemme ei valitettavasti sitä mahdollista