Pääsiäinen oli myös herkuttelua, mutta yksi oli ylitse muiden - Rosvopaisti. Minulla ei ole käynyt mielessäkään rosvopaistin tekeminen uunissa, mutta onneksi Hesarin ruokatoimittajalla oli
todellinen suomalainen perinneherkku, rosvopaisti. Rosvopaistin huolellista valmistusta voi seurata koko päivän – rosvomontulle sytytetään nuotio aamuvarhaisella ja puoliltapäivin rosvopaistilihat – possua, lammasta ja nautaa – lasketaan monttuun kypsymään
Rosvopaisti ja kaikenlainen revitty liha menee sujuvasti alas pitaleivän välissä. Pitaleipien. kanssa on totuttu syömään kebablihaa, mutta pitaleivät ovat
Mökillä on mukava tehdä sellaista, mitä ei kaupungissa pysty eli tällä kertaa rosvopaistia. Aikataulutimme rosvopaistin teon risusavottaa seuraavaksi päiväksi, jolloin saisimme samalla pihaa siistittyä
Rosvopaistin ystävän kannattaa kokeilla tätä uunissa haudutettua muhevaa lammasta. Rosvopaistin ystävän kannattaa kokeilla tätä uunissa haudutettua muhevaa lammasta
Juhannuksena tuli pääosa ruoasta grillailtua hiilillä joka päivänä mutta aattona koitettiin jotain mitä on jo pidemmän aikaa pitänyt testata, eli rosvopaistia
Menuhun kuului tänä vuonna mökillä rosvopaisti lisukkeineen ja mansikkajuustokakkua, kotona juhannuspäivänä maistelimme Makulihan tämän vuoden puolukka- sinihomejuusto-uutuusmakkaraa ja grillasimme suussasulavia ribsejä
Menyksi ehdotin mansikkakakku ja rosvopaistia. Mansikkakakkua tietysti siksi, että mansikka-aika oli parhaimmillaan ja rosvopaistia siksi, että se on isäni yksi lempiruuista ja nykypäivänä melko harvinainen