Pieni kerros 4 cm hiekkaa päälle ja sitten hiilet. Rosvopaistin valmistukseen menee aikaa 6-8 tuntia, tänä aikana nuotiolla voi tehdä vaikka loimulohta
todellinen suomalainen perinneherkku, rosvopaisti. Rosvopaistin huolellista valmistusta voi seurata koko päivän – rosvomontulle sytytetään nuotio aamuvarhaisella ja puoliltapäivin rosvopaistilihat – possua, lammasta ja nautaa – lasketaan monttuun kypsymään
Kuori valkosipulinkynnet ja pilko pieniksi. Loman viimeisen yhdessä vietetyn illan kunniaksi valmistettiin urbaani rosvopaisti karitsan viulusta hesarin uusimman kuukausiliitteen ohjeen mukaan
Rosvopaistin ystävän kannattaa kokeilla tätä uunissa haudutettua muhevaa lammasta. Rosvopaistin ystävän kannattaa kokeilla tätä uunissa haudutettua muhevaa lammasta
Rosvopaisti ja kaikenlainen revitty liha menee sujuvasti alas pitaleivän välissä. Pitaleipien. kanssa on totuttu syömään kebablihaa, mutta pitaleivät ovat
Menuhun kuului tänä vuonna mökillä rosvopaisti lisukkeineen ja mansikkajuustokakkua, kotona juhannuspäivänä maistelimme Makulihan tämän vuoden puolukka- sinihomejuusto-uutuusmakkaraa ja grillasimme suussasulavia ribsejä
Menyksi ehdotin mansikkakakku ja rosvopaistia. Mansikkakakkua tietysti siksi, että mansikka-aika oli parhaimmillaan ja rosvopaistia siksi, että se on isäni yksi lempiruuista ja nykypäivänä melko harvinainen
Valmiiksi marinoitu, noin 1 1/2 kiloinen kasler kypsyy rosvopaistina myös sähköuunissa. Pyydä lihakauppiasta sahaamaan potkat noin viiden sentin paloiksi
Kuori valkosipulinkynnet ja pilko ne pieniksi. Pohdiskelin jo aiemmin toisessa blogissani miten pakastimessa odottava viulu kannattaisi valmistaa ja silloin Kokkeillaan-blogin Kotiharmi vinkkasi minulle idean rosvopaistista
Pistele puukolla pieniä viiltoja lihan pintaan ja työnnä viiltoihin puolitetut valkosipulin kynnet. Rosvopaistin voi myös tehdä muusta kuin lampaan lihasta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.