Aasian ja Lähi-Idän ruoissa on usein lisäkkeenä riisin lisäksi myös jotain vaaleaa ohutta leipää. Tässä reseptissä puhun chapati- tai roti-leivästä, jota olen syönyt jo lapsesta saakka
La Rotie de pigeon ei itse asiassa ole ollenkaan sama asia kuin le rôti (paisti). Croissant, suklaapulla tai vaalea leipä voin ja hillon kera maitokahvin seurana taitaa olla se standardiversio ranskalaisesta aamiaisesta
Makki Ki Roti on täysjyvämaissijauhosta eli makki ki attasta valmistettu leipä, joka on yhdessä sarson ka saagin kanssa suosittu ateria Punjabissa luoteis-Intiassa
Joku roti. Tupareihinhan pitäisi aina viedä leipää ja suolaa, koska se kuulemma tuo hyvää onnea. Koska en oikein perusta suolasta vaikka se onkin leivonnassa korvaamaton, niin vien yleensä vain leipää
Thepla on gujaratilainen leipä, joka muistuttaa kovasti methi rotia. Theplaan tulee methi rotin tavoin sarviapilaa (methi), mutta se eroaa methi rotista siten, että taikinaan lisätään besania eli kikhernejauhoa, joten maku muuttuu jonkin verran