Alexander ja Hanna Gullichsenin kirjassa Safkaa - Parempaa arkiruokaa on monia hyviä reseptejä ja viimeisin kokeilu oli Pintapaistettua lohta limetti-chililiemessä
Pitkän ja rentouttavan kesäloman jälkeen täällä taas. Ajattelin aloittaa syyskauden kokkailut kanaviillokista ja olin sitä varten ostanut jo valmiiksi kokonaisen pakastetun kananpojan
Bechamel eli valkokastikkeen reseptin otin (puolitettuna) Alexander ja Hanna Gullichsenin kirjasta Safkaa, parempaa arkiruokaa, jossa kastiketta käytetään aivan mahtavan makuisen lasagnen valmistuksessa
Matkan kulinaristisesta annista voisi varmasti kirjoittaa vaikka oman blogiartikkelin, mutta pitäydyn nyt kuitenkin Safkaa-projektissani, eli kyseisen kirjan reseptien läpikokkaamisessa
Täytyy sanoa, että etikkasilakat eivät lähtökohtaisesti kuulostaneet kovin houkuttelevilta, mutta päätinpä kuitenkin ne tehdä pois, kun safkaa kirjasta tällainenkin ohje löytyy
Opin muuten sellaisenkin mielenkiintoisen jutun hiljattain uudesta Safkaa -kirjasta, että ne makeaan mausteliemeen säilötyt anjovikset eivät ole anjovista nähneetkään, vaan ovat silliä tai kilohailia
Seuraava ohje on Hanna ja Alexander Gullichsenin ensimmäisestä Safkaa -kirjasta. Kirjan on kirjoittanut Jenni Häyrinen, joka kirjoittaa myös huippusuosittua Liemessä -blogia