Minulla on onni viettää syntymäpäiviäni kesän kirsikka-aikaan, ja tänä vuonna sain ystävältäni lahjaksi omin pikku kätösin leivotun erittäin herkullisen ja suklaisen Schwarzwaldin kakun
Leivoin joulun kahvipöytään upean luumuisen ja tumman suklaisen Schwarzwaldin kakun. Ohjeen löysin Valiolta, uskoisin, että aika suosittu kakku tänä vuonna
Kakkupohja. Kakkupohja. n kakkuvuoka tuorekelmulla ja jätä kelmua roikkumaan reunan yli reilusti. Laita kakkuvuoan pohjalle yksi kakkupohja ja sen päälle puolet yhdestä suklaamoussesta, moussen päälle puolet kirsikkatäytteestä
Eräs niistä on Schwarzwaldinsuklaakakku. Siitä on ollut kuva äitini eräässä keittokirjassa ja kun kuvan pienenä tyttönä näin, niin minusta kakku oli kaunein kakku ikinä
Tarkoituksena oli tehdä perinteinen Schwarzwaldinkakku, mutta kun meidän kämpän kaasu-uunin käyttö ja lämmönsäätö oli meikäläiselle hieman haastavaa, kakkupohja epäonnistui täysin
Muista syödä välillä ja Schwarzwaldinkakku. Lomakaudesta huolimatta ehti viisi ahkeraa bloggaajakollegaa loihtia ihania herkkuja kirsikka-aiheiseen haasteeseen
Toiseksi kiri Muista syödä välillä -blogin Schwarzwaldinkakku 23% äänisaaliilla ja kolmanneksi Mama Gastron kirsikka-vuohenjuustocrostinit 10% osuudella
Heti autossa päätin vihdoin kokeilla Schwarzwaldinkakkua, tuota kuuluissa saksalaista herkkua, jota tosin en ole koskaan sen paremmin maistanut kuin tehnytkään
Ja kuten aiemmin kirjoitinkin, Schwarzwaldinkakku tunnetaan Amerikan puolella nimellä Black Forest cake, ja tämä saattaa johtua ainakin osittain siitä, että oikeaoppisesti Schwarzwaldin kakussa kuuluisi olla Kirschwasseria kostutuksessa, ja Amerikassa kostutuksessa ei yleensä käytetä alkoholia