Silakan reseptejä

Silakan mäti-kvinoa-pihvit

Silakan mäti-kvinoa-pihvit

T. e. i. n. l. s. t. ä. a. v. u. k. o. h. m. r. S. p. ,. j. y. d. P. O. ö. M. 1. 2. 5. 0. g. -. 3. ½. A. f. (. c. ). K. L. N. d l
Tapas silakan ja söi sen (tapas-silakka)

Tapas silakan ja söi sen (tapas-silakka)

lusikallinen kunkin silakan päälle. Tämä rusinainen ja pinjansiemeninen silakkatapas on tarina siitä, kuinka mennyttä ei saa takaisin, kuinka parhaita hetkiä ei koskaan voi toistaa, kuinka tätä hetkeä pitäisi osata arvostaa sen itsensä ja ainutlaatuisuutensa takia
Perinteiset sinappisilakat

Perinteiset sinappisilakat

Silakan pitää tuoksua merelle eikä sen haju saa olla liian pistävä mutta älä turhaan osta liian suureksi kasvaneita silakoita jottei niiden dioksiinipitoisuus olisi liian korkea
Syökää silakkaa! – nokkos- ja piparjuurisilakat

Syökää silakkaa! – nokkos- ja piparjuurisilakat

Olen oppinut anopilta oivan kikan silakan nahan poistamiseen. Kun työntää sormen nahan ja lihan väliin ja vetää silakan kahdessa osassa irti nahasta, irtoaa nahka vaivattomasti ja nopeasti
Tomaattisilakat

Tomaattisilakat

Itse rajoitan tämän silakan syönnin pariin kolmeen herkuttelukertaan kertaan vuodessa, Evira kuitenkin suosittelee silakan syöntiä useammin kuin minä sitä syön, kerrasta kahteen, kuukaudessa

Hei hoi hauki.......

Muikun ja silakan perkaaminen oli ihan helppoa, kampela näytti konstikkaalta, mutta sitä en kokeillut
10 ideaa pääsiäisen aterioille

10 ideaa pääsiäisen aterioille

Kovaksi keitetyt kananmunat ja ihanan kermainen kastike pääsevät silakan kanssa samaan pataan. Olen kerännyt tähän kymmenen ideaa pääsiäisen juhlapöydän menuulle
Aringhe marinate - suomalais-italialainen antipasto

Aringhe marinate - suomalais-italialainen antipasto

Sitruunan happo alkaa kypsyttää kalaa saman tien ja muuttaa silakan värin valkoiseksi. Kaverini lomaili jokunen viikko sitten Sisiliassa ja hehkutti matkan jälkeen antipastoa johon oli jäänyt koukkuun
Kookos-chili-korianterisilakkaa

Kookos-chili-korianterisilakkaa

(Näissä aasialaisvivahteissa on muuten sekin bonus, että ne maistuvat myös niille, jotka eivät vielä ole sillin ja silakan jaloutta ja kiistatonta asemaa pohjoismaisessa sielunmaisemassa oivaltaneet
Sillä silakka!

Sillä silakka!

Ajankohtaista lienee mainita myös silakan onginnasta. Kuinka moni teistä inhosi kouluruokalan silakkapihvejä

Huru-ukot ja Oopperakellarin silakat

– Marinadi pehmentää silakan, kertoo huru-ukko junior, Markku Kiiski. Kyllä on ollut kuiva kesä. Tiedäks miks – no kun toi seniori on mennyt noin ryppyiseksi
Rapeat fritti silakat ja baba ghanoush

Rapeat fritti silakat ja baba ghanoush

Ja sitten on tietenkin se silakan maku. Jostain syystä silakan tarjoilumuotoja ei kuitenkaan ole päivitetty ihan tähän päivään, ainakaan minun mielestä

Graavattua silakkaa etikkaliemessä

1. Graavaus. sekoita etikka, vesi ja suola. Irrota silakoista nahka ja pane fileet liemeen. Pidä peitettynä jääkaapissa yön yli

Silakkaa munamarinadissa

1. Perkaa silakat. Poista pää ja selkäevät, mutta jätä halutessasi pyrstö koristeeksi. Mausta suolalla. 2. Vatkaa muna kerman kera

Anjovissilakat

Laita pala anjovisfileetä joka silakan lihapuolelle. 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 2. Säästä anjovispurkin liemi

Graavisilakat yrttikastikkella

1. Päivä 1. Perkaa silakat, huuhdo fileet ja valuta. Sekoita etikka, sokeri, suola ja vesi ensimmäiseksi liemeksi