Aasian wokki on höystetty Sara La Fountanin ohjeen mukaan tehdyllä tamarindikastikkeella ja Apetit Tuoreksilla ja näin siitä saadaan taas vähän jotain uutta
Onneksi minun ei tarvinnut kuin totella sauvajyvästä, sillä hän oli juuri (varmastikin aivan minua varten) postannut ohjeen, millä homma oli lastenleikkiä
Meillä valmistui samaan aikaan kaali-kesäkurpitsawokkia ja lohta uunissa. Löysin googlaamalla useita bataattiranskalaisten ohjeita, joita hieman yhdistelemällä tein elämäni ensimmäiset rapeat bataattiranskikset
Eiliseltä ruoalta jäi pakastimeen katkarapuja, joten päätin vihdoin testata yhtä salaattiohjetta. Salaattiohje löytyy ensimmäisestä keräämästäni ruokaohjemapista, eli liki 20 vuotta tuo ohje on odottanut testaamista
Kuumenna wokkipannu korkealla lämmöllä ja lisää ruokalusikallinen maapähkinäöljyä. Alkuperäinen ohje löytyi BBD Good Food -sivuilta, mittasuhteet hieman muuttuivat
Löysin tämän curryn ohjeen täältä ja kokosin aterian muut osat eri sivuilta. Lisäkeriisin ohje on peräisin täältä, se oli tosi herkullisen makuista ihan sellaisenaankin
Päädyin siis selailemaan läpi itämaiset ruokakirjani, mutta halusin tehdä kiinalaista, enkä löytänyt sellaista ohjetta joten päädyin selailemaan vinkkejä netistä
Yritän parantaa seuraavaan wokkiohjeeseen. wokkauskastiketta maun mukaan (ohje alla). Heti kärkeen täytyy tunnustaa, että en ole ollut mikään wokkien vilpittömin fani
Ohje rakentui päässäni ajellessani ruokakaupasta kotiin. Ohjeissani ilmoitettuihin paistoaikoihin kannattaa suhtautua pienellä varauksella, sillä yksi suuri ongelmani keittiössä on, että kokkailun tohinassa en kyttää kelloa tai laske minuutteja
Tein Saran kirjasta tamarindikanaa, no alkuperäisessä ohjeessa oli mangoa mutta meijänpä kaupassa kaikki mangot oli niin raakoja että nepä jäi sitten pois
Nappasinkin eräänä lauantaiaamuisena kauppahallivierailullani kalatiskiltä mukaan komean kokoisen ahvenen, jonka valmistin sichuanilaiseen tyyliin wokkipannussa paistettuna sekä tulisessa punaisessa kastikkeessa haudutettuna