Munakas on oiva tapa käyttää kaikki jämäruoat ja raaka-aineet jääkaapista, helposti ja nopeasti. Paista pannulla lisukkeittasi, kaada munakasseos pannulle, alenna lämpöä hieman ja annan munakkaan kypsyä hiljalleen
Arkiruokaa pohdiskellessamme intialainen kanakorma nousi esille. Pikainen brittiversio aiheesta löytyi Pastanjauhantaa-blogista, joten sitten vain uuni lämpenemään
Näitä arkiruokareseptejä on viime aikoina tullut julkaistua aivan liian vähän. Ehkä suurin syy on siinä, että päivästä toiseen ollaan syöty niitä samoja sapuskoja, joista ei viitsi mitään kirjoitella
Pannussa kypsennetty, italialaistyyppinen, ruokaisa munakas on myös oivallinen brunssiruoka ja piknikeväs, joten ainakin minä pakkaan sitä toisinaan mukaan kesäretkilleni
Munakasta tehdessä tuoksu oli hyvä ja bataatin siivuja maistellessa kesken paistamisen ajattelin onkohan valkosipulin maku liian voimakas, mutta valmiissa munakkaassa valkosipuli oli juuri oikeassa suhteessa meidän makuun
Espanjalainen munakas, eli tortilla española on kuin espanjalaisten oma pizza, johon voi upottaa melkeinpä mitä tahansa jääkaapista tai tähteeksi jäänyttä
Kun kerran espanjassa ollaan, tehdään myös espanjalaista munakasta. Jokainen perunalaatu käyttäytyy hiukan eri lailla ja jauhoista perunaa ei tässä kannata käyttää, jos haluaa tuntea palat munakasta syödessään
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.