Lohen ja muiden rasvaisten kalojen tulisi sisältyä meidän jokaisen terveyttä edistävään ruokavalioon näiden sisältämien omega3-rasvahappojen vuoksi (erityisesti DHA ja EPA). Ennenkuin esittelen herkullisen lohisashimi -reseptin, muutama sananen omega3-rasvahappojen tärkeydestä terveydellemme. Omega3 -rasvahapot ovat monityydyttymättömiä, välttämättömiä rasvahappoja. Kasviöljyissä on omega3-rasvahappoihin kuuluvaa alfalinoleenihappoa (ALA), josta elimistö voi valmistaa myös kalojen sisältämää DHA. Omega3 -rasvahappoja suositellaan nautittavan noin 2-3 grammaa päivässä, joka käytännössä saadaan n. Myös hampunsiemenet, camelinaöljy sekä chia-siemenet ovat aivan erinomaisia omega3 -rasvahappojen lähteitä. Valitettavasti ruokavaliomme on muuttunut siten, että nykyisin saamme pahimmassa tapauksessa 15-20 -kertaisesti omega 6- rasvahappoja (toinen elimistöllemme tärkeä rasvahappo) suhteessa omega3. runsas rypsi- soija- ja auringonkukkaöljyn, lihan sekä levitteiden käyttö suhteessa rasvaisen kalan sekä runsaasti omega3 -rasvahappoja sisältävien kasviöljyjen syöntiin. Omega3-sarjan rasvahapoilla (erityisesti DHA ja EPA) on moni hyviä terveysvaikutuksia. Kalasta saatavat välttämättömät rasvahapot ovat lisäksi erityisen tärkeitä kehittyvälle sikiölle, joten raskaana olevan naisen on suositeltavaa syödä kalaa vähintään 2-3 kertaa viikossa. Kuitenkaan ihmisen kyky muuntaa kasviöljyjen omega3 (ALA, alfalinoleenihappo) DHA. ksi ei ole täydellistä (voi vaihdella myös yksilöllisesti), jolloin on varmistettava, että omega3 -rasvahappoja sisältäviä siemeniä ja öljyjä käytetään riittävästi päivittäin ja toisaalta, että samanaikaisesti huolehditaan, että omega 6 -rasvahappojen saanti pysyy kohtuullisena, koska ne heikentävät omega3 -rasvahappojen hyviä terveysvaikutuksia. Kun kalaa pari kertaa viikossa syövä henkilö tarvitsee noin 1-2 rkl kasviöljyä päivittäiseen ruokavalioonsa, on kalaa karttavan henkilön hyvä lisätä kasviöljyn (vaihtelevasti esimerkiksi camelina-, pellavansiemen-, rypsi-, oliiviöljy) käyttöä 2-3 ruokalusikalliseen päivässä. Mutta sitten omega3 -rasvahappojen terveyshyödyistä viimein itse reseptiin. Omega3 -rasvahappoja pursuavat lohisashimit (2 pääruoka-annosta). 2-3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä. Leikkaa lohesta valmiiksi sopivan kokoiset tangot (leveys 2-3 cm). 350 kcal. 23 g. Omega3. 350 kcal. Hibbelnin työryhmän suurtutkimus kertoo, että odottavat äidit, jotka syövät yli 340 g kalaa viikottain – käytännössä vähintään kolme kala-ateriaa – synnyttävät älykkäämpiä ja sosiaalisesti paremmin pärjääviä lapsia kuin muut. 2-3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Hampunsiemenet sisältävät proteiinia jopa 35%, hiilihydraatteja 12% ja rasvoja 47%. Hampunsiemen sisältää kolme kertaa enemmän E-vitamiinia kuin pellavansiemen, se sisältää myös lehtivihreää, lesitiiniä sekä omega3 ja omega 6 rasvahappoja (1. 3-
No melkein saman tien kun istuin koneelle mulle tuli yhtäkkiä mieleen, että mulla oli edelleen kaapissa Nu3. Rakastan chiasta tehtyä vanukasta koska a) se maistuu hyvältä ja b) chia on ihan mahtava superfoodi, missä on paljon omega3-rasvahappoja, kuitua ja proteiinia ja koska c) mun mielestä on paljon kivempi syödä hyvältä maistuvia välipaloja sen sijaan, että vetäisin välipalaksi vaikka näkkäriä ja tonnikalaa. Mä koristelin tän vanukkaan Nu3. 3 rkl chia siemeniä. Nu3. (*Proteiinipatukat saatu Nu3. lta) 3 rkl chia siemeniä
Chia -siemen sisältää runsaasti hyviä rasvahappoja, proteiinia (21 g / 100 g) sekä suoliston toimintaa ylläpitävää kuitua (34 g / 100 g). Rasvaa chiassa on 31 g / 100 g, joista uskomattoman paljon on terveellisiä Omega3 -rasvahappoja (21 g. ) sekä Omega 6 -rasvahappoja (6 g). Harvemmin rasvahappojen suhde on näin päin, että Omega3. sta on enemmän kuin Omega 6. sta, mikä on erinomaista, koska nykyisin ihmiset tuppaavat saamaan joka tapauksessa ihan liikaa Omega 6. sta suhteessa 3. Ravintosisältö (energian, kuitujen ja omega3 -rasvahappojen osalta) per annos. kaurapuuro 3-4 g / annos)Omega3 -rasvahappoja. 3,6 g (vrt. 4,2 g omega3 -rasvahappoja)*********. 3 dl puolukoita (200 g). 3 dl puolukoita (200 g)
avokado on rasvainen hedelmä, joka on täynnä pehmeitä, monityydyttymättömiä rasvahappoja kuten omega-9-rasvahappoa eli oleaanihappoa, jonka on todettu alentavan kolesterolia. It contains omega 9 fatty acids which promote lower cholesterol levels and stabilized blood sugar levels
Riisi antaa kylläisyyttä ja hiilihydraatteja, kananmuna proteiinia, savustettu lohi sitä tärkeää omega3 rasvahappoa, sitruuna happamuutta ja herne-maissi-paprika kuituja. savulohta 300 g. riisiä 3 dl. kananmunia 3 kpl. avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. 5 dlvehnäjauhoja 3 dlohrajauhoja 2 dlSekoita kananmunat ja puolet maidosta kunnolla sekaisin. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. 300 g riisiä 3 dl punasipuli 1 kpl herne-maissi-paprika 1 pss katkarapuja 200 g kananmunia. 3 kpl suolaa. 5 dlvehnäjauhoja 3 dlohrajauhoja
Kivaa sunnuntaita sulle. Toivottavasti kulunut viikonloppu on ollut onnistunut. Minä olen nauttinut hyvästä ruuasta, vaniljantuoksuisista kynttilöistä, Tallinnaa hellineestä lumipyrystä (
3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä, lisää mausteet/yrtit makusi mukaan sekä suola. 20-30 minuuttia, käännellen kikherneitä noin 7-8 min. aa proteiinia), kikherneet ovat erittäin runsaskuituisia ja niiden sisältämät omega3-rasvahapot ovat hyviä sydämen liittolaisia. 3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä. 20-30 min
*Pyridoksiini B6 0,35g=Vaikuttaa aminohappojen ja hiilihydraattien aineenvaihduntaan. 0,35g= vaikuttaa solujen hengityksessä ja välttämätön solujen aineenvaihdunnalle. Lisäksi siinä on rasvoista omegan-3. 3n-3. 3. 3 dl vettä. 3. 3 dl vettä
yhdessä annoksessa on jopa 36 grammaa puhdasta proteiinia. Esimerkiksi hampunsiemenet ovat täynnä omega3 -rasvahappoja, niiden proteiiniprofiili on melkoisen houkutteleva
3-4dl kylmää vettä. Kiivi on todellinen C-vitamiinipommi ja lehtikaali on yksi ainoista vihanneksista, joka sisältää merkittävän määrän omega3 –rasvahappoja. 3dl kylmää vihreää teetä. 3-4dl kylmää vettä
Hieman pidemmän kaavan mukaan eli uunin kautta tehoblenderiin (OmegaBL632). 3-4 annosta. 2-3 valkosipulinkynttä. 3-4 annosta ~. 2 punasipulia 2-3 valkosipulinkynttä
Siementen sisällysluettelosta löytyy montakin hyvää asiaa, mutta nostetaan esille, että ne sisältävät arviolta noin 20 prosenttia proteiinia ja siemenet sisältävät enemmän Omega3 -rasvahappoja kuin kala tai muut jyvät tai siemenet
Toimin Buzzadorina ja pääsin tälläkertaa mukaan Dan Sukker Hyytelösokeri-kampanjaan. 3 dl maitoa. Pakkauskoko 350 g. 3 dl maitoa. 350 g 1 dl Dansukker Hyytelösokeria painaa noin
Mansikkamaljoja on Paleokeittiössä nosteltu ennenkin, mutta tällä kertaa hommiin ei päässytkään Hurmuri vaan Iso O eli kolmiheppainen OmegaBL632 -tehoblenderi. ~250-300 g tuoreita mansikoita. ~3 dl vettä. 250-300 g tuoreita mansikoita. 3 dl vettä
Hampunsiemenet sisältävät rutkasti proteiinia, välttämättömiä aminohappoja, kuitua sekä monityydyttymättömiä rasvahappoja eli omega 6- ja omega3 -rasvahappoja. Länsimaisessa ruokavaliossa saadaan nykyään liikaa omega 6 -rasvahappoja suhteessa omega3 -rasvahappoihin, mutta hampunsiemenen omega 6- ja omega3 -rasvahappojen suhde on lähellä optimaalista eli n. Myös seleenillä on tärkeä rooli T4 -hormonin muuntumisessa aktiiviseksi T3 -hormoniksi, joten tällä hetkellä kaapistani löytyy myös parapähkinöitä, joka on seleenin paras luonnollinen lähde. Gluteenittomalle ruokavaliolle siirryttäessä ja kilpirauhasen vajaatoimintaa kärsiessä kannattaa kuitenkin muistaa, että ketodieetille ei kannata ryhtyä sillä hiilihydraatteja tarvitaan myös T4-hormonin muuntumisessa T3
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.