Olen aina pitänyt dim sumista. Dim sum ravintoloissa näitä herkkuja tuodaan bambuhöyryttimissä kärryllä pöydän ääreen kuin jälkkärivaunu ikään, josta voi sitten sormella osoittamalla valita mieleisiään nyyttejä
Jotakin noista yritin tehdä ja tätä juttua voisikin pitää varoittavana esimerkkinä perin juurin säälittävästä kokkaamisesta, jossa kaikki mikä voi mennä vikaan, menee vikaan
Kuka on käynyt joskus Italiassa on väistämättä törmännyt ihanaan leipään, nimeltä Focaccia. Se on periaatteessa vaikean kuuloista valmistaa mutta kun seuraat focacciareseptiä niin kuitenkin todella helppoa
Kirjaa vaivaa myös tietynlainen linjattomuus, reseptit vaihtelevat aasialaisesta Wallenbergiin, toisaalta niinhän minäkin kotona syön, tänään dim sum ja huomenna läskisoosi
Sain aiemmin keväällä neidiltä ja yrittäjältä Tomi Björckin kirjan Huippukokin kotiruokaa. Vaikka selasin kirjan heti tuoreeltaan läpi, on se töiden vuoksi ehtinyt pölyttyä jo yli kuukauden ja odotella reseptien toteuttamista
Nyt tulee putkeen useampi Björck-kirjoitus eli kirjan kolmantena kokeiluna on kana. Jostain syystä Tammiston City-marketissa ei ollut kokonaisia kananpoikia, kuten ei broileriakaan saatavana, ja en lähtenyt niitä muualtakaan etsimään
Björckin resepteistä sen sijaan jok´ikinen innoitti lukemaan koko ohjeen. Kuulin julkistustilaisuudessa Björckin sanovan, että kirjasta jäi vielä parisenkymmentä reseptiä pois, eli jatkoa kenties seuraa
Pidettiin viime syksynä ja alkuvuodesta Katrin kanssa macaronskursseja ja olen huomannut, että ihmisiä kiinnostaa miten saada se TÄYDELLINEN macaron aikaiseksi
E. n. s. i. m. ä. e. k. p. y. d. a. t. b. l. o. g. h. j. u. T. r. V. v. P. ,. K. M. B. ö. c. I. A. O. F. G. S. -. H. 7. 9. R. w. ". U. L. f. N. J. (. ). 5. 0. 2. 3. 6. C. 1. /. d l
Nyt keväällä ostin Tomi Björckin uuden keittokirjan Björck – Huippukokin keittiössä, johon on koottu Björckin tv-sarjassa Tomin keittiössä olleita reseptejä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.