Levitä taikinalevyn keskelle sieniseosta ja nosta päälle filee. Olutkastike maistui hyvältä fileen kera, vaikken edes ole mikään erityinen oluen ystävä
Penslaa filee pala dijon sinapilla ja aseta sieniseoksen päälle. Nyt tarjoutui sopiva sauma kokeilla kotikeittiössä tätä klassikkoa, kun oli pyhät edessä ja kaupassa brassifilettä tarjouksessa
Asettele paistettu filee taikinalevylle ja kääri tiukauksi paketiksi. Tämä on Paul Gaylerin kirjasta Pihvi ja heti kun näin reseptin niin sain pakkomielteen kokeilla sitä
Lisäksi oli röstiperunoita, jotka olivat tehty Peggyn Pieni Punainen Keittiö -blogin ohjeella (ohje Wellingtonin alla) ja serkun omat punaviinikastikeet
Vaikka tässä kastikkeessa on käytetty kahtakin eri alkoholia, on niiden tarkoitus vain tuoda hienoja aromaattisia vivahteita kastikkeeseen, ei peittää sienen omaa hienoa makua, joten älä “lotraa” liikaa alkoholia kastikkeeseen
Villisiansisäfileet puhdistetaan ja annetaan lämmetä huoneen lämpöön kaikessa rauhassa. Lisätään kermaa, suolaa ja pippuria (halutessa myös sipulia tai valkosipulia)
Sisäfileeseen, taikinaan ja duxelles sienimassaan. Päätöstä ei ainakaan puoltanut naudan sisäfileen kilohinta markkinoilla, mutta sen asema liharuokien pomona taas puolsi puolesta
S. u. o. m. e. k. s. i. W. l. n. g. t. p. h. v. ,. a. j. r. ä. y. f. ö. N. w. d. V. M. T. R. b. ". J. L. P. 1. 5. (. ). 2. 0. D. x. c. -. H. I. K. O. G. ½. A. ’. –. k g. t l
Tosin koko homma meni periaatteessa pieleen jo alussa, kun kaupasta ei sattunut juuri tuolloin löytyvää sopivaa palasta naudan sisäfileetä, vaan kotikokin oli tyytyminen luomupaistiin
Kolmen tunnin metsäreissulta saaliina oli vain reilu litra suppilovahveroita, melko runsaasti lampaankääpää (onneksi edes niitä), muutama tatti ja puolikas kaupan muovikassillinen ryöpättäviä rouskuja
n kanssa Pirkasta tai Yhteishyvästä FileeWellingtonin ohje, ja molemmat kiinnostuivat siitä. Welligtonin filee (perineteinen englantilainen sapuska) tarvittiin naudan sisä- tai ulkofileetä, mitkä näyttivät olevan himppusen verran kalliimpia kuin jauheliha, jota yleensä ostan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.