Reseptiin voi käyttää mitä tahansa vaaleaa kalaa, parhaiten sopivat siika ja kuha. Tämä kalaresepti on Vappu Pimiän keittokirjastaja nousi heti omaksi kalalempparireseptiksi kun ensi kertaa kokeilin
Näin kävi perjantaina, kun minun piti valmistaa tomaattista lohta ja sille lisäkkeeksi gnoccheja. Löysin nimittäin pakastimesta pussillisen keittovalmiita gnocchejajaajattelin pakastimen vajennusmielessä käyttää ne pois
Laita jauhotjakorppujauhot omille lautasilleen. Sekoita korppujauhoihin suolaa ja pippuria. Kääntele kalapalat ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa
Vaikka voissa paistettuja kotimaisia ahvenfileitä tai savustettuja ahvenia on vaikea voittaa, eivät höyryttämälläkään valmistetut ahvenet ole kovin pöllömpiä, varsinkin kun niiden kera tarjoaa kivasti maustettuja kasviksia
Tarjoa höyrytetty kuha belugalinssien ja voi-valkoviinikastikkeen eli beurre blancin kanssa. Mittaa laakean kasarin tai paistinpannun pohjalle noin sentin kerros kalalientä
Kala ja nuudelit tarjotaan thaimaalaisittain maukkaan höyrytysliemen kanssa. Kuumenna vesi laakeassa kasarissa, lisää kalaliemikuutio, kalakastike, viipaloitu chili ja sitruuna tai limetit
Höyryttämällä kypsytetty lohi ja kasvikset on vähäkalorinen ja terveellinen herkku. Tarjosin oman loheni lisukkeena myös ruotsalaisia tilli-kermaperunoita, mutta annos toimii myös mainiosti ilman niitä, jos haluaa välttää hiilihydraatit ja kerman
Kun raaka-aineet suljetaan riisipaperin sisälle ja kypsytetään hyöryttämällä, kaikki aromit jäävät ruokaan ja tuloksena on huumaavan herkullinen kombo seafoodia, vihanneksia ja yrttejä
Ja niin on tullut tehtyä. Viime lauantaina railakasta rentoutumista sävytti myös uusi rakkaani (ja luultavasti potentiaalisin kesäheilani), eli höyrykeittimeni ja sen valmistamat herkulliset dumplingit
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.