M. e. i. l. ä. R. u. n. b. r. g. t. o. j. a. m. s. p. v. y. ö. h. ,. L. k. d. P. S. J. V. K. T. -. (. 6. ). 1. 0. ½. f. 3. /. 4. 2. Y. A. 7. 5. O. k p. d l. t l
I. s. t. u. i. m. e. y. ä. v. n. k. a. l. j. r. o. h. d. p. O. ,. -. K. ö. N. V. L. S. T. c. f. R. A. J. H. P. E. x. 3. 0. g. /. M. 1. (. ). 2. ) l. d l
Italialaisesta klassikosta kehkeytyy kokonaan uusi herkku kun vaihtaa riisin ohrahelmiin, oliiviöljyn rypsiöljyyn tai voihin ja parmesanin tässä tapauksessa aurajuustoon, mutta ihania vaihtoehtoja olisivat myös kotimainen vuohenjuusto, kova tai pehmeä, tai vaikkapa suomalainen emmentaljuustoraaste
Tämä rypsiporsaan syömättömyys on minulle periaatekysymys, en halua syödä sitä, jollei sitä minulle jossain vahingossa tarjota tietämättäni, tämä on sama asenne joka aikoinaan teki minusta kasvissyöjän, perisuomalainen itsepäisyys, ja tässä kohtaan nyt saman asian, kova luu ei lankea ennen kuin polvet on hakattu tohjoksi, tai jotain mutta koska itse valmistan makkaraa joka kesä grillaamiseen, minua nyt kiinnostaa hyvin suuresti nämä kyseiset raaka-makkarat, vaikka ne ovat valmistettu rypsipossusta
No miten tästä sipulikeitosta sitten tulee suomalainen kysyit kai jo tässä vaiheessa. Liepä paahdetaan, kuutioidaan sirotellaan keiton pinnalle jonka jälkeen koko herkku peitetään pitkään kypsytetyllä juustolla, ja tässä voit oman makusi mukaan valita sen juuston mistä eniten pidät, oli se sitten suomalainen mustaleima Emmentalia, sellaista jota pappa söi ja jota itse vieläkin kutsun itkujuustoksi koska se erittää nestettä, itkee, tai jotain mutta
Pääsiäisenä me juhlimme kummitädin vuosijuhlia Rantasalmella, lomakylä Järvisydämessä ja söimme siellä muun muassa taivaallisen maukkaita savumuikkuja sun muita herkkuja noutopöydästä
Pidin kahden kuukauden salitauon, koska kyllästyin koko hommaan. Tauko päättyi tänään kunnon ylipitkään överitreeniin ja sen jälkeiseen saunamaratoniin
T. i. l. a. s. n. t. k. e. w. y. M. -. c. u. r. ,. j. o. ö. d. m. ä. v. p. h. I. g. F. A. R. K. Ä. 3. 2. 1. (. ). 5. P. H. V. b. Y. /. L. 0. J. N. d l. t l. c m
Tätä leipää leivon äkkipäätään tulostaan ilmoittaville vieraille. Parhaimmillaan soodaleipä on vastapaistettuna, päällä viipale emmentalia ja mieluusti teekupposen seurassa
8 vuotta sitten Frédéric Bau,tunnettu kondiittori ja Varlhonan suklaakoulun perustaja,unohti Valrhonan valkoista Ivoire-suklaata vesihauteeseen 10 tunniksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.