Krepit valmistetaan periaatteessa samasta lettutaikinasta kuin tavalliset ohukaiset, letut ja räiskäleet ja nämä ovat hyvässä tasapainossa eilisen laihdutusintoiluni kanssa
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Vatkaa yhteen ohukaisainekset ja laita turpoamaan jääkaappiin. 2. Silppua katkaravut karkeasti ja kääntele ne hollantilaiskastikkeen joukkoon tillisilpun kera
1 iso muna½ l maitoa½ tl suolaa2½ dl glut. fin mixin hienoa jauhoseosta1 rkl voi tai margariini sulaaVatkaa munan rakenne rikki ja lisää maito, suola ja jauhoja vähitelln koko ajan hyvin sekoittaen ettei tuu paakkuja taikinaan
Pariisissa myytiin joka kulmassa crépesejä, eli vastaavia, kuin meidän letut. Taikina tosin näytti paljon paksummalta ja se näytti olevan myös aina jääkaappikylmää
Crepes Suzette eliappelsiiniohukaiset on pitkään ollut mielitekolistallani, mutta samalla kun ne ovat niiin hyviä ne ovat myös juuri sitä mitä ei saisi syödä
Muutoin suosittelisin käyttämään lettutaikinassa nokkosta pinaatin sijasta. desimaalivirhe loi mielikuvaa, että pinaatin rautapitoisuus olisi kymmenkertainen muihin kasviksiin nähden
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.