1 keskikokoinen
kevätsipuli (maun mukaan valkoinen tai punainen)suolaapippuriaekstraneitsytoliiviöljyähalutessasi muutamia tuoreita oreganon lehtiä silputtuna
Kasvissyöjänä käytän ruuanlaitossa usein ja mielelläni raaka-aineena erilaisia palkokasveja, ja italialaisessa keittiössä onkin niiden suhteen reseptejä, joista ammentaa ideoita
Mustekala-perunasalaatti on italialainen kesäklassikko, joka sopii hyvin kevyelle lounaalle tai illalliselle niin alku- kuin pääruuaksikin, mutta riittää mielestäni mainiosti aivan sellaisenaankin
Tässä tulee taas tällainen kesäinen resepti, joka ei näin kylmillä ilmoilla ehkä ihan yksistään tarjottavaksi riitä, mutta kivan kevyeksi ja raikkaan makuiseksi primo piattoksi eli alkuruuaksi se sopii mielestäni syksylläkin
Syö sellaisenaan dippinä, leivän täytteenä, kalan, lihan tai kanan kaverina. Yksi ehdottomia suosikkejani on salat turki, turkkilaisen salaatin nimellä kulkeva pikantti tomaatti-paprikasalaatti, jota sisältävä kulho pöydässäni tyhjenee aina ensimmäisenä
Viikonlopun kiireettömiin hetkiin on myös tämä juhlava herkullinen salaatti, joka toimii niin juhlapöydässä, illanistujaisissa kuin päivällisen kylkiäisenä
Jos sipuli on hyvin äreä talvisipuli, joka itkettää pahasti sitä viipaloidessa voit panna viipaleet pariksi minuutiksi sitruunamehuun kypsymään, samalla tavalla kuten reseptissäni avokadoa siianmädillä
Tänään grilli on taasen kuumana ja valmistan ruoaksi lohta kasvis-sienipaistoksella. Salaattiin sekä ruokiin sopii niin mainiosti nuo varret pieniksi silputtuina
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.