S. a. v. u. s. t. k. e. l. i. h. n. m. ä. y. r. o. j. p. K. d. f. A. V. U. T. E. N. D. L. O. F. I. 1. 2. 0. H. ,. ö. (. g. ). 5. P. B. M. C. R. J. /. 4. 3. b. c. d l. t l
Yhtenä iltana söimme lampaan sisäfileitä, toisena poronkäristystä ja kolmantena wieninleikkeitä. Suunnitelmallisuus on hyvästä, koska pihvit kannattaa laittaa marinoitumaan vuorokautta ennen ja nostaa huoneenlämpöön reilua tuntia ennen suunniteltua paistoaikaa
Illan menu siis naudan ulkofilepihvi ja maa-artisokkapyre, pyreestä tuli aika löysä, niin löysä, ettei tarvinnut lisätä enää kermaa ollenkaan, eikä se sitä kyllä kaivannutkaan
Naudan ulkofileestä loihtii nopeasti ja edullisesti pippuripihvin. Ostetaan reipas kilon toista painava ulkofilee, poistetaan kalvot ja leikataan pihvit nippuun
½ dl soijaa. ½ dl soijaa. 2 rkl konjakkia tai viskiä. 2) Sekoita keskenään öljy, soija, konjakki, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. 3) Laita ruskistetut porofileet uunivuokaan ja kaada marinadi päälle. 10 minuutiksi ja tämän jälkeen leikkaa paloiksi. Kaada sekaan 2dl kermaa ja suurusta Maizena kastikesuurusteella (tai veteen sekoitetuilla jauhoilla). 2 rkl konjakkia tai viskiä
N. a. u. t. o. n. m. i. l. e. v. ä. h. r. s. k. -. E. j. ,. y. p. ö. d. T. K. M. I. L. 6. 3. ). O. J. 1. g. (. P. H. f. 5. 0. 2. ½. V. *. 7. z. S. &. <. 3 l. k g. r k
ja pakkohan se oli käyttää, kun olin purkin ostanut ja löytyi jääkaapin perukoilta. suolaa, paprikajauhettaja mustapippuria myllystä lihojen maustamiseen
E. n. s. i. m. ä. e. k. p. y. d. a. t. b. l. o. g. h. j. u. T. r. V. v. P. ,. K. M. B. ö. c. I. A. O. F. G. S. -. H. 7. 9. R. w. ". U. L. f. N. J. (. ). 5. 0. 2. 3. 6. C. 1. /. d l
Me tehdään usein itse pihvejä naudan sisäpaistista. ulkofile ja kuitenkin todella hyvää lihaa. Tällä kertaa kokeilin valmiiksi marinoitua, harmaasuolattua naudan paistia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.