Pitkän ja ihanan kesän jälkeen on alkanut taas se arki. Usein käy niin että laitetaan haudutuspata aamulla päälle, ja kun kaikki on kotona töistä ja koulusta, ruoka onkin valmis
R. i. s. t. a. k. u. l. y. n. e. h. d. o. m. j. r. ,. ä. ö. v. V. p. -. L. ½. 1. /. P. 3. 2. w. K. A. S. T. (. z. ). J. N. g. f. 8. 0. I. M. O. 7. 5. 6. E. d l. t l
K. u. t. e. n. a. i. m. k. r. o. ,. l. s. p. D. c. d. j. v. ä. E. -. y. M. h. ö. T. P. V. 8. 0. g. O. S. L. 1. 2. 5. 4. f. A. 3. (. F. C. ). H. z. 7. R. d l
Timjamia. Hienonna sipulit ja tuoreet yrtit. Kuullota sipulit voissa ja laita yrtit mukaan. Siivilöi kastike kattilaan, huutele pannusta kaikki maut mukaan tilkalla vettä ja kaada loputkin siivilän läpi
tuoretta timjamia. Laita kattilaan öljy-voiseos, lisää sipulit ja rouhaise myllystä suolaa päälle. Kun sipulit ovat saaneet kauniin värin, lisää viini, timjami, laakerinlehti
Ra-kas-tan erilaisia kastikkeita ja niitä mieluusti keittelen itsekin. Tällä kertaa pääsiäiseksi valmistui useamman tunnin ajan punaviinikastiketta ja sitä tuli sen verran, että jäi myöhempiinkin kokkailuihin käytettäväksi
Pääsiäinen lähestyy ja pääsiäisen herkkupöytään valmistuu hitaasti, mutta hyvin hyvin hitaasti hauduttamalla ihanaa karitsanpotkaa, uunijuureksia ja gremolataa
Sekoita jauhot pieneen viini- tai vesitilkkaan ja kaada seos liemeen koko ajan sekoittaen. Lisää siirappi ja voinokareet voimakkaasti vatkaten punaviinikastikkeen joukkoon
Karitsanpotkaa, papujaja chorizoa. Osa teistä jo arvasikin, mihin rakkaaseen paikkaan blogin seuraava makumatka tulee suuntautumaan ja tuli se ikävä vanhoille kotiseuduille ilmeiseksi pääsiäspöydässämmekin
Kasvissyöjän "hienostunut ja elegantti tofuruoka". Nautitaan hienossa seurassa alku ja jälkiruoan kera kiillotetuin aterimin kauniisti taitellun servetin kanssa
Kuori ja leikkaa punasipulit reiluiksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota muutama minuutti sipuleita ja murskattua valkosipulinkynttä
Puhdista herkkusienet ja puolita tarvittaessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa pekoniviipaleet lihaviipaleille ja kääri ne rullalle, sido paistinlangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla
Pane lohifilee voideltuun univuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna kasarissa voita ja kuullota sipulisilppua kullankeltaiseksi
Perkaa paprika ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja kuori pikkusipulit. Ryöppää sipulit kevyesti suolatussa vedessä ja ota ne valumaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.