Galette on oikeasti litteän muotoinen ranskalainen leivos jota tarjoillaan varsinkin loppiaisena, kolmen kuninkaan Galette, joka valmistetaan voitaikinasta ja täytetään manteleilla on ranskassa perinne ruokaa mutta myös Normandian ohukaisia, crêpes tai suomeksi kreppejä, jotka sisältävät tattarijauhoja, kutsutaan nimellä Galette
Nautin viime viikonloppuna paikallisessa intialaisessa ravintolassa niin hyvää kotijuustoa, että testikeittiö piti valjastaa tosi toimiin tämän pehmeän herkun saamiseksi myös kotioloissa
Tein makeita kreppejä, joten taikinassakin on sokeria. Krepit ovat ranskalaisia lettuja, jotka ovat ohuempia kuin perinteiset suomalaiset letut ja ne voidaan tarjota joko suolaisen tai makean täytteen kanssa
Crepes de cerises, perinteiset krepit kirsikkasiirapilla jälkiruoaksi. Crepes, tai krepit suomenkielellä, ovat alkujaan Ranskan Normadiasta tulevia ohuen ohuita rapeita ohukaisia, ja niiden kuuluisin version on Crepes Suzette, jotka ovat appelsiinillä maustettuja kreppejä
Jes, se tulee taas. Nimittäin yksi lemppariohjelmistani, MasterChef Australia. Heti ensimmäisellä kilpailuviikolla kokkikokelaiden taitoja testattiin Wellingtonin pihvillä
Söimme tätä herkullista uunissa gratinoitua vuokaa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, kun Filipon ihana nonna Antonietta oli tehnyt näitä mahtavia juustolla ja pinaatilla täytettyjä kreppejä joulupäivän lounaalle
Olen ajatellut kovasti kuinka saisi suomalaista ruokakulttuuria edistettyä maailmalla. meikäläiselle kun suomalainen ruoka on aika tylsää ja tavallista, eikä ollenkaan eksoottista ja "hienoa"
HP-kastike possun lisukkeeksi, mauste soijakastike antamaan suolaisuutta ja aasialaista makua, Dijonsinappia salaatin kastikkeisiin ja maustamaan ruokia, ruotsalaista karkeaa sinappia Hovimestarikastikkeeseen, omatekoista sinappia, voita ilman ei leivota, voilevitettä leivän päälle, tofua, kermaa tarvitsee tilkan kastikkeisiin tai omelettiin, kananmunia joista voi tehdä vaikka mitä ruokia, lettuja, kreppejä, leipoa jne
Eilen meillä syötiin herkkusienikreppejä, joihin idea löytyi tästä kirjasta. Ostin jokin aika sitten Suomalaisesta kirjakaupasta Nykykodin ruutukokki-kirjan
Noma valtasi kärkisijansa takaisin espanjalaisilta. Kuva. AFP/Casper Christoffersen. Tanskalainen Noma on valittu jälleen vuoden tauon jälkeen maailman parhaaksi ravintolaksi
Omenapuumme tekee satoa noin joka toinen vuosi. Tänä vuonna on vaihteeksi tiedossa puun täydeltä omenoita, elleivät ne satu putoamaan rankkasateissa ennen kuin ennättävät kypsyä
Eilen juhlimme ystävämme 50-vuotis syntymäpäivää 70- luvun tunnelmissa. Kyllä, tasta se alkaa. On näitä viisikymppisiä jo joidenkin kavereiden kanssa juhlittu, mutta nyt pyörähtävät juhlat käyntiin ihan lähipiirissä
Taannoisella Mäntän -matkalla Marjon kanssa kävimme ennen kotiin paluuta brunssilla yrittäjäpariskunta Mailis ja Daniel Hlaveckin kutsumana Cafe Alexissa, pariskunnan luotsaaman Hotelli Alexanderin alakerrassa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.