Poronkäristys ei ole pelkkä Lapin herkku. Aika ajoin meillä syödään sitä kotonakin, vaikka se ehdottomasti kuuluu ruokiin, joita syödään Lapissa lomilla
Isänpäivä oli ja meni. Ja isänpäivä on syy leipoa - jotain muuta kuin suolaisia leipiä ja piirakoita. Isät pitävät lakoista, ainakin perinteiset metsä ja Lappi - isät, joihin meidän isä lukeutuu
"Vaikka eri maakunnissa on jo vuosisatoja ollut omaleimaisia perinteitä, ovat ne alkaneet korostua etenkin kansallisromantiikan nousun aikaan 1800-luvulla
Anopin reseptiarkiston aarteita. Lapin emäntä tarjoili nisuja yllätysvierailleen. Nisut ovat helppoja ja nopeita valmistaa, se käy 'sivutyönä' vieraiden kanssa rupatellessa
Meidän Lappi menun jälkiruokana oli karpalo panna cotta kinuskikastikkeella. Meidän oli tarkoitus tehdä jälkiruoka hilloista, mutta niitä ei kaupoista löytynyt
Turkkilainen pitsaleipä - Turkish pizza breadJoulun keittiöelämä on virallisesti takana, Lappi ja kaamos koettu ja joulukoristeet pakattu laatikkoon odottamaan ensi joulua
LOHIPIIRAKKAKuori. 100 g voita2 dl vehnäjauhoja3 rkl vettäTäyte. 1/2 dl riisiä1 1/2 dl vettä2 kovaksi keitettyä munaa200 g lohta1 tl suolaavalkopippuriavoiteluun munaaMittaa jauhot ja huoneenlämpöinen voi kulhoon ja sekoita hyvin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.