Olen tutustunut lehtikaaliin hiljattain. Olen etsiskellyt sitä kaupoista lähinnä tietenkin isommista marketeista ja sitä on saatavilla hyvin rajoitetusti
Ja samalla myös ihkauusi vuosi 2015. Kuukauden blogiloma on nyt ohi. Jouluna viihdyin sukulaisten ruokapöydissä niin tiiviisti, että itse ei juuri tarvinnut kokata
Sain Varpion Puutarhalta kokeiltavaksi "Lehtikaalia ruukussa" aivan UUSI tuote suomen markkinoilla. Kotimaista tuoretta lehtikaalia saa siis jatkossa myös talvella
Lehtikaali on monikäyttöinen terveyspommi. Kun syksyllä 2013 kävelimme perniöläisellä kaalipellolla Kallelan tilan emäntä Virva Niittysen kanssa, kumpikaan meistä ei totisesti aavistanut, että nyt oli tekeillä juttu, joka olisi TS Ruoka -sivuston vuoden luetuin juttu vielä kaksi vuotta myöhemminkin, vuonna 2015
Kourallinen lehtikaalia4 kynttä valkosipulia1 paprika100 g purjoa50 g koskenlaskija sulatejuustoa350 g kypsää hanhenlihaa (myös broileri tai kalkkuna sopii)½ tl viherpippuria1 rkl öljyäleikkaa kasvikest sopivankokoisiksi, ja paista niitä hetki pannulla öljyssäsekoita joukkoon kuutioitu liha ja juustoanna juuston sulaa, ja kiehauta mausta tarjoile pastan kanssa 4 kynttä valkosipulia
Lehtikaali on ikisuosikkini. Syönkin sitä sen sesonkiaikaan todella paljon. Käytän sitä raakana salaateissa ja kypsennettynä muun muassa wokeissa, keitoissa ja muhennennoksissa
Lehtikaali on etenkin Tanskassa ja Saksassa suosittu possun ja ankan kanssa tarjoiltava lisuke. Etelä-Ruotsissa lehtikaalia käytetään lisukkeena joulukinkulle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.