Lehtikaalin suosio vain jatkuu edelleen, eikä mikään ihme. Valkosipuli sopii hyvin lehtikaalin seuraksi ja mausteeksi riittää pelkkä suola, pippuri ja balsamico
Ajattelin nyt tuoda tietoisuuteen Lehtikaalin valtavat antioksidantti hyödyt sekä terveellisyyden. 5 lehtikaalin lehteä ota pois paksu keskiosa. 5 lehtikaalin lehteä ota pois paksu keskiosa
Lehtikaalin voi pakastaa tilaa säästävästi. Lehtikaalin pakastaminen on helppoa ja nopeaa. Erityisesti se seikka, että lehtikaalin saa mahtumaan pakastimessa pieneen tilaan tekee siitä makunsa lisäksi ihan unelma kasviksen, sillä ainakin meidän pakastimemme alkaa näin satokautena olla pullollaan niin parsakaalia, kukkakaalia, pinaattia, nokkosta, raparperia kuin monia muitakin vihanneksia ja marjoja
Pidin paljon lehtikaalin tukevammasta ja pureskeltavasta rakenteesta salaatissa, ja niinpä sainkin inspiraation tehdä klassista caesar-salaattia lehtikaalia hyödyntäen
lehtikaalinlehtiä. Laita kulhoon paahdetut lastut, valkosipulit, oliiviöljyä ja lehtikaalinlehtiä. Sain Varpion Puutarhalta kokeiltavaksi "Lehtikaalia ruukussa" aivan UUSI tuote suomen markkinoilla
Lehtikaali on monikäyttöinen terveyspommi. Kun syksyllä 2013 kävelimme perniöläisellä kaalipellolla Kallelan tilan emäntä Virva Niittysen kanssa, kumpikaan meistä ei totisesti aavistanut, että nyt oli tekeillä juttu, joka olisi TS Ruoka -sivuston vuoden luetuin juttu vielä kaksi vuotta myöhemminkin, vuonna 2015
Viimeaikoina on kohistu lehtikaalin erinomaisuudesta jo pitkään. Lehtikaalin on tutkimuksissa havaittu muun muassa vähentävän epäterveellisen rasvan määrää veressä
Kourallinen lehtikaalia4 kynttä valkosipulia1 paprika100 g purjoa50 g koskenlaskija sulatejuustoa350 g kypsää hanhenlihaa (myös broileri tai kalkkuna sopii)½ tl viherpippuria1 rkl öljyäleikkaa kasvikest sopivankokoisiksi, ja paista niitä hetki pannulla öljyssäsekoita joukkoon kuutioitu liha ja juustoanna juuston sulaa, ja kiehauta mausta tarjoile pastan kanssa 4 kynttä valkosipulia
Lehtikaali on etenkin Tanskassa ja Saksassa suosittu possun ja ankan kanssa tarjoiltava lisuke. Etelä-Ruotsissa lehtikaalia käytetään lisukkeena joulukinkulle
Raakana lehtikaalin lehdet ovat hiukan kitkerää ja hampaille työlästä tavaraa. Suola ja sitruunamehun happo hajottavat lehtikaalin soluseinää, jolloin lehden rakenne pehmittyy ja makukin makeutuu
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.