koostumus unelmaisen pehmeä, sopivan makea (ei liian), ihanan kermainen, rapsakoita sattumia, kivan murea pohjaja maku juuri niin hyvä kuin voi kuvitellakin
Seesami-Sriracha-kanaa ja porkkanoita. Useimmiten saan kokkausinspriraationi paisuneesta keittokirjastostani, mutta myös somen ihmeellinen maailma tuo mahtavia ideoita päivittäin
Sekoita luumut ja mausteet lämpimään veteen ja laita liesi miedolle lämmölle. Itse tehty luumuhillo joulutorttuihin on kätevä kun siinä voi säädellä paremmin sokerin määrää ja käyttää lempimausteitaan
Niin, vaikka minäkin lisään tämän ruoan blogin intialaiset -kategoriaan, sen todennnäköinen synnyinsijasijaitsee kuitenkin Glasgowissa, jossa bangladeshilainen kokki nimeltä Ali Ahmed Aslam sen tarinan mukaan improvisoi
Kiehauta vesi ja säädä liesi niin miedolle lämmölle, että vesi hädintuskin poreilee. Käyn kaupassa ja tuon kotiin ainekset jotakin tiettyä ruokaa ajatellen
Sammuta liesija sekoittele varovasti vadelmat joukkoon. Tänään oli aikaa kokkailla rauhassa ja teki mieli yllättää perhe poikkeuksellisesti jälkiruoalla - meillä kun niitä ei oikeastaan ollenkaan harrasteta
Liesi kannattaa pitää pienellä lämmöllä jotta toffee sulaa. Tämän kakun resepti on muhinut mielessä jo pitkään, toukokuusta asti kun tein esimmäisen moussekakun daimie pohjalla
Lisää juustot kasvisten joukkoon, sekoita, sammuta liesija jätä juustot sulamaan. Taas teki mieli tyhjentää raaka-ainevarastojaja laittaa ruokaa siitä, mitä kotoa nyt sattui löytymään
Käännä sitten pihvi ja laita liesi säästöliekille. Ensimmäinen kokeiluni Safkaa-kirjasta. Jotenkin tosi ihanaa arkiruokaa ja pihvitaikina on helppo valmistaa vaikka edellisenä päivänä kaappiin ja paistaa sitten nopeasti lounaaksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.