Olen tässä viimeisen parin vuoden aikana pyrkinyt pääsemään uusavuttomuudestani ja ryhtynyt vähitellen kehittämään kalan perkaus- sekä fileointitaitojani
Suomalaisesta ruokakulttuurista tulee minulle yhtenä asiana mieleen erikoinen tapa käyttää valtavia määriä niin kutsuttuja energialisäkkeitä - lihan/kalan/kanan ja kasvisten seurana tarjotaan aterialla kuin aterialla riisiä, perunaa, pastaa tai muuta ravintoarvoltaan vähemmän rikasta tavaraa, vaikka lautasen viereen olisi jo kasattu leipääkin
Lopuksi saat vellimäisen tasaisen kerma-vehnäjauhosekoituksen. Tietenkin ostin yhden maden ja laitoin sen pakastimeen odottamaan rauhallista viikonloppua, milloin valmistan siitä kermaista madekeittoa
Vuohelan Herkku lähetti alkukesästä testattavaksi pakkaamiaan Farina-tuotemerkin jauhoja, joten päädyin kokeilemaan lusikkaleipien tekemistä heidän tuotteitaan hyödyntäen
Se on kuitenkin kotimainen ja todella halpa raaka-aine. Teimme lasten tuttuja suosikkeja eli lihapullia, mutta halusimme liha-peruna-ateriaan välimerellistä henkeä
Sekoita noin 42-asteiseen veteen suola, sokeri, öljy ja hiiva. Tehtiin yhtenä päivänä tyttären kanssa välipalalle näitä helppoja ja todella herkullisia ruisruutuja
Tämä kakku on sesonkiruokaa monessa mielessä, sillä persimonit ja sitrukset ovat nyt parhaimmillaan ja lisäksi kakun mausteiset maut tuovat mieleen joulupiparit
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.