Valuta, jäähdytä ja hienonna. Hienonna raaka kukkakaali ja silppua kuorittu sipuli. Sekoita kasvikset ja mausta ne suolalla, oliiviöljyllä ja tuoreyrttisilpulla makusi mukaan
Meidän keittiössä ei ratsasteta trendien aallonharjalla. Vaikka mielestäni suhtaudumme varsin ennakkoluulottomasti uusiin raaka-aineisiin ja maistelemme mielellämme uusia makuja, valmistamme ruokaa usein varsin tavanomaisesti, tutuista raaka-aineista ja vähän yllätyksettömästikin
H. a. u. s. k. h. v. i. l. d. e. n. p. ä. t. j. ). I. -. r. T. m. ö. o. ,. A. O. J. E. y. P. K. M. ". S. V. (. 2. 6. f. 1. 5. 0. 7. g. L. Ä. N. d l. t l
Herkkusuun lautaseltakin löytyy kotona tehtyä makkaraaja ruokapuutarhan makkaroista löytyy ryyniä ja sieniä Ja keskiajallakin tehtiin makkaraa, vaikkei näistä ohjeista mikään olekaan keskiaikainenTässä kunnon keskiaikainen makkararesepti
Yksinkertainen on kaunista. Tämä ei ole seksistinen vuorineuvosvitsi, vaan kulinaristinen fakta. Järkevin tapa kokata kukka- ja parsakaalia on tehdä juuri tällainen gratiini
maksamakkaraa, pinaattia tai maksalaatikkoa. Oma keho on kyllä viisas koje. Silloin kun rautatasot laahaavat liian matalalla, ikään kuin luontaisena korjausliikkeenä on pakko saada mm
Tässäpä vielä kuluneelta alkuvuodelta yksi näppärä välimerellinen tapas- tai naposteluannos, jossa paistetut mustekalarenkaat saavat kaverikseen hieman tulista ohueksi siivutettua makkaraa
Kaali on juuri nyt kaupassa halpaa. Käärylekaali on ehkä helppokäyttöisin, mutta kaalikääryleet syntyvät mainiosti myös ihan tavallisestakin keräkaalista
Älä välitä tämänkertaisesta kuvasta. Kyllä, kaalit ehtivät paistua hieman liikaa (sillä ne, kröhöm, lensivät paistinpannun kanssa kertaalleen keittiön lattialle, mutta josta ne noukittiin takaisin koska a) lattia ei ollut niin likainen ja b) koska meillä oli kauhea nälkä ja nuudelit olivat juuri kypsyneet) ja kananmunien keltuaisetkin ovat jääneet epäesteettisesti toiselle laidalle
Ilmakuplat kannattaa täytön aikana puristella ajoittain pois ja pistellä makkaraan muutama reikä esimerkiksi nuppineulalla ennen kypsennystä, Varila neuvoo
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.