Tätä maailman helpointa ja herkullisinta vuokaleipää tein viimeksi viime jouluna. Sekoitetaan löysä taikina, kaadetaan 3 foliovuokaan nousemaan ja heitetään uuniin paistumaan
Leivät olivat rakenteeltaan ihanan pehmeitä ja maultaan kunnolla maltaisia. Selailin aikani kuluksi keittokirjoja ja Pirkan parhaan leivontakirjan mallasleipäohje suorastaan pakotti tarttumaan jauhopakettiin
Olen katsellut ohjeita tällaiseen Monkey Breadiin Pinterestissä jo kauan,. Amerikkalainen versio kanelipullasta jossa on kaloreita varmaankin ihan hirmuisen paljon, mutta ne kalorit ovat taatusti herkkuhetken arvoisia
Entinen naapurini tapasi leipoa mallasleipää. Tuoksu pienen puutalon rappukäytävässä oli huumaava. Mielessä mallasleivän leipoiminen on ollut vuosien ajan, mutta jostain syystä se on aina unohtunut
K. u. m. a. s. t. ,. i. k. e. n. o. l. ö. r. ä. y. h. p. d. v. j. N. A. J. L. M. B. w. Y. T. 2. 0. 6. P. f. -. b. 7. (. 1. /. 4. ). 3. Ä. 8. 5. O. S. d l. t l
Valmistamme jouluksi kotikaljaa laihian maltaista pussinkylkeen kirjoitetulla reseptillä, jonka jälkeen mallasmäskistä valmistamme tätä leipää (resepti myös laihian maltaan nettisivuilta)
No-Knead BreadTime. Vaivaamatta valmis leipä-7,2 dl (= 3 cups) jauhoja (all-purpose or bread flour)-1/4 tl instant yeast -hiivaa (tai sitä kuivahiivaa + vesi lämmitettynä. About 1½ hours plus 14 to 20 hours’ rising3 cups all-purpose or bread flour, more for dusting¼ teaspoon instant yeast1¼ teaspoons saltCornmeal or wheat bran as needed
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.