kurpitsapyreetä, annospaloiksi siivutettua ankanrintaa, portviinikastikettaja ruusukaalin lehtiä. Toisena iltana surf & turf entrecôtesta ja hummerista ja toisena pääraaka-aineena ankan rinta
Poron ulkofileellä herkuteltiin isänpäivänä ja mies oli erittäin tyytyväinen illallisen antimiin. Harvinaisen herkun halusin säästää tilanteeseen, jossa olisi aikaa ja malttia valmistaa filee huolella
Tee rintaluun kummallekin puolelle viilto ja leikkaa siipinivelen läpi, kunnes filee irtoaa. Irrota myös reidet ja paloittele pienemmiksi paloiksi kastiketta varten
Raskaat ruoat voidaan korvata herkullisella ja vähärasvaisella porolla. öljyä ja voita paistamiseen. Paista poronfileetä kuumalla pannulla voi- ja öljyseoksessa minuutin verran molemmin puolin
Toivottavasti joulunpyhät ja vuodenvaihde menivät mukavasti. Emme olleet varautuneet viettämään joulua kotona, joten menusta tuli tosi yksinkertainen ja nopea valmistaa
Kuten blogia säännöllisesti seuraaville on varmaan käynyt selväksi, meillä on poikaystäväni kanssa tapana kokata aina viikonloppuisin (joskus arkenakin) joku “parempi” illallinen ja nauttia sen kanssa viiniä
Tarkoituksenani oli tehdä tavallista risottoa, naudan sisäfileetä japortviinikastiketta, mutta en jaksanut avata risottoa varten valkoviinipulloa yhden lasillisen tähden, ja kokeilin tujauttaa risottoon lorauksen giniä
Sekoita öljy, timjami, pippuri ja inkivääri marinadiksi ja marinoi fileetä siinä tunnin ajan. Anna lihan levätä alumiinifolioon käärittynä ja pidä se lämpimänä
Puhdista ja hienonna herkkusienet. Hienonna myös palvikinkku ja luumut. Leikkaa porsaanfileeseen pituussuuntainen viilto, avaa viilto ja täytä se luumuilla, herkkusienillä ja kinkulla
V. u. o. d. e. n. v. i. m. s. -. l. a. t. p. r. k. j. ä. ,. y. K. ö. h. P. M. 1. f. 3. A. b. c. 5. ½. (. ). w. 2. J. 0. 6. 8. S. T. g. L. 7. H. d l. t l
Ranno Pauksonin ja Martin Meikasin pyörittämä paikka luottaa laadukkaisiin raaka-aineisiin, maanläheiseen makumaailmaan, upeaan esillepanoon ja silti ah-niin-reiluun annoskokoon
Tavallisesti chateaubriand ( = sisäfileen keskiosasta leikattu paksuhko pihvi, mistä riittää syötävää kahdellekin) valmistetaan sisäfileestä, mutta vanhan kirjan mukaan selkälihasta
Ei, vaan päädyimme Suomen etelään eli Hankoon ja siellä putkaan. Hotelli Bulevard sijaitsee nimensä mukaisesti Bulevardilla ja se on kunnostettu entisen poliisiaseman tiloihin viitisen vuotta sitten
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.