Mikä onkaan ihanampaa kuin istua piknikillä kukkivien hedelmäpuiden alla, kun kevätkesän valo siivilöityy kukkien lomasta ja pitkästä aikaa ilmassa tuoksuu vastaleikattu ruoho
Neiti Nokkosia, joilla on poltteleva kieli, mutta asianmukaisella valmistuksella niistä saa esiin vahvan maun ja uskomattoman anteliaan ravinteikkuuden
Sitäpä sitten googlettelin ja jälleen päädyin Torkkujajanokkosia -blogin pariin. Mies osti sitä varten puolen kilon karkkisäkin ja mä päätin pysyä vahvana mistään sokeriherkuista
Torkkujajanokkosia -blogistakin tutun Emmi-Liia Sjöholmin Viljaton Kattaus -esikoisteosta* selaillessani ensimmäinen mieleen tuleva adjektiivi on avara
Seuraavana päivänä, lenkin jälkeen, kerää nokkosiaja leivo ihana iltapala. Yksi lempinokkosherkuistani on leipä, oikein muhkea, pehmeä ja erittäin maukas
Sekoita suola, sokeri, hieman valkopippuria, limemehu ja raastettu limenkuori liemeksi. Kaada liemi siikafileille, ja kääntele niitä niin että liemi ulottuu joka puolelle
Ryöppää nokkosia keittämällä niitä kiehuvassa vedessä noin viisi minuuttia. Parvekkeelle on kesäksi menossa vaikka mitä vihannesta ja yrttiä, jos suostuvat itämään ja kasvamaan kiltisti
Koska itse en noudata mitään erityistä ruokavaliota, ei minulla ollut hoppua lähteä valmistamaan gluteenitonta bataattiburgeriakaan, joka aloitti maailmanvalloituksensa meillä Suomessa Torkkujajanokkosia -blogista
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.