T. ä. m. p. u. n. a. j. r. i. l. t. k. o. v. e. s. d. ö. y. O. (. ). ,. h. S. P. -. b. J. V. 4. 5. Y. 2. 0. 7. M. K. g. w. C. 1. c. /. N. A. 6. E. d l. t l. g ,
U. u. s. i. m. a. M. k. -. l. e. h. d. ä. (. T. v. 6. /. 2. 0. 1. ). o. r. p. t. ,. j. n. ". J. y. ö. V. I. 3. 7. L. 8. g. K. R. P. S. O. <. 3 l. d l. t l
Tulevana viikonloppuna on aika hiljentyä muistelemaan jo taivaaseen siirtyneitä rakkaitamme ja samalla keskittyä ja antaa aikaa niille omille turvaihmisille, joilta voi aina pyytää apua, jos on vaikea tilanne eikä omin voimin jaksa
J. o. t. a. i. n. r. s. k. u. l. v. e. h. ä. y. j. p. K. B. -. m. ,. ö. C. b. N. d. L. 1. 9. €. /. g. c. w. V. E. 2. 5. (. ). 4. R. D. 3. P. S. 0. %. M. A. T. –. I. Y. U. O. 5 l. r k. d l
Piparjuuri on jälleen nostanut päätään keittiössämme ja se on suuren suurta herkkua. Tällä kertaa käytimme sitä suoraan kalan pintaan makua antamaan sekä maustamaan kalan kanssa tarjottavan kastikkeen
N. y. t. v. i. m. e. n. ä. s. k. a. r. j. o. l. u. ,. h. T. (. M. 4. /. 0. 9. ). p. c. d. W. ö. C. 1. -. 2. P. E. ½. g. 5. 3. V. K. S. A. “. ”. f. H. R. b. J. ) l. k p. p k. p s. r k
Onnistuin tekemään viime viikolla loistavan hirvipadan. Erityisen iloinen olen padasta siksi, että se oli maultaan raikas ja kevyt, vaikka hirviruoat yleensä ovat maultaan aika tummia ja toisinaan jopa tunkkaisia
Aikoinaan piparjuurella on ollut sadonkorjuun aikana muutakin tehtävää, sillä sitä on käytetty estämään homehtumista eli se on luonnonmukainen säilöntäaine
Vältin tänä jouluna jouluähkyn, vaikka sainkin joka päivä yllin kyllin hyvää ruokaa syödäkseni. Olen jo useampana vuotena miettinyt, onko jouluna lainkaan tarpeellista valmistaa muuta kuin kylmiä kalaruokia
Vietin tänään kirjoituspäivää kotona ja valmistin lounassalaattini siitä, mitä kaapista löytyi. Paahdetuista punajuurista ja mantelilastuista, vuohenjuustosta sekä jääsalaatista syntyi mitä mainioin salaatti, jonka silasin hunajavinaigretellä
Säilöntäpuuhat jatkuu, nyt vuorossa maustekurkut. Aikomuksena oli tehdä maustesekoitus itse mutta halusinkin päästä helpolla ja ostin viime vuonna hyväksi havaitun Meiran maustesekoituksen, jossa on suolan lisäksi sinapinsiemeniä, maustepippuria, piparjuurta ja valkosipulia
Tämä Jamie Oliverin Fiilisruokaa -kirjasta napattu resepti nostaa lihapadan uudelle tasolle. Käsiinhajoavan mureassa, useita tunteja hautuneessa lihassa, pehmeässä ja maanläheisessä sellerissä sekä pataruuan lämmössä on jotain todella kotoisaa ja turvallista
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.