1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Laita uunivuokaan. Voitele leivinpaperi ja pane voideltu puoli tiiviisti kalan ylle
Ihanaa, kun on sen verran lämmintä, että voi nautiskella hyvästä ruuasta terassilla. Tänään tein maukkaan yrttiseoksen leivitetyn naudan sisäfileen kera
Karu kuva, mutta tosi hyvää salaattia. Tästä riittää 6-8. lle reilu salaattiannos leivän kanssa. N. 300–400 g valmista paahtopaistia (kannattaa paistaa kypsäksi) ohuina viipaleina1 kg kiinteitä perunoita1 jäävuorisalaatti1 ruukku rucolaa1 rasia kirsikkatomaatteja1 ruukku ruohosipulia 1 sitruuna4 dl kermaviiliäpieni pala valkosipulinkynttäoliiviöljyä suolaa ja mustapippuriaTee ensin kastike maustumaan
Leikkaa kasvikset reiluiksi, kauniiksi paloiksi. Paloittele sidesalaatti. Höyrytä kukkakaali-, kesäkurpitsa- ja bataattipaloja höyrykattilassa noin 10 minuuttia niiden koon mukaan
Viimeisen vuoden aikana sumakki on paistatellut maustekaappini kuninkaana. Mihin kaikkeen tuota kirpeän hedelmäistä ja intensiivisen punaista jauhetta voikaan käyttää
Keskiajalla ja sen jälkeen arvokkaana pidetystä hauesta on tullut taas muotikala. Valmista hauesta maukasta mureketta ja tarjoile lisäksi juureslastuja ja piparjuurikastiketta
Monen kylmän päivän jälkeen aurinko pilkisteli taivaalla ja lämpötilatkin nousivat kahdenkympin paremmalle puolelle, joten oli aika avata taas kesäkeittiön ovet
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.