Tällainen resepti syntyy, kun illalla lukee uutta Glorian ruoka &viini -lehteä (6/2015), seuraavana päivänä näkee sattumalta kaupassa mahtavan tuoreita kuhafileitä ja yrittää sitten ulkomuistista keräillä ostoskoriin lehdessä ihaillun kuhareseptin tyyppiset ainekset
Riistaruokien kulta-aika on käsillä ja hirvenlihaa on viime aikoina ollut tarjolla laaja valikoima. Hirven sisäpaisti kannattaa jättää reippaasti mediumiksi, 55 asteeseen
Jäähdytä hilloke ja tarjoa riistaruokien lisäkkeenä. Jäniksen filee valmistetaan taikinakuoressa ja tarjotaan vermuttikastikkeen, juuresröstin ja pihlajanmarjahillokkeen kanssa
Monet mieltävät bearnaisekastikkeen hankalaksi valmistaa. Tuo on muuten ihan puppua. Suosittelen kokeilemaan edes kerran valmistusta ihan alusta loppuun itse
Jäljelle jääneistä luista, kalvoista ja muista lihanperkeistä voit vihannesten kera keittää lientä jota on hyvä olla riistaruokien ja niiden kastikkeiden varalle
etenkin Ranskassa niitä tarjoiltiin paljon riistaruokien lisukkeena. Yksi joulunajan saapumisen merkeistä Helsingissä on se Stockan eteen pajansa pystyttävä kastanjamies
Lisää riistaruokien reseptejä. Matala paistolämpötila varmistaa lihasnesteiden säilymisen paistissa. Paistin lepuuttaminen uunista ottamisen jälkeen ja jäähdyttäminen helpottaa lihan viipalointia
Juustokakun syntytarina ulottuu antiikin Kreikan ja Rooman historian syövereihin. Kreikkalainen lääkäri Aegimus kirjoitti jo viidennellä vuosisadalla eKr
Keittiömestari Mikko Nurmi on riistaruokien ystävä. Useimpien suomalaisten riistaeläinten metsästysajat ajoittuvat syksylle, joten loppuvuotta kohti pitenevät illat ovat oivallista aikaa ryhtyä valmistamaan kotimaan metsistä hankittua lihaa, mikäli sitä suinkin on saatavilla
Edellisiviikonlopun ”raskas velvoitteeni” oli juoda punaviiniä. Työn alla oli kiva työjuttu. lupasin Pernod Ricardille maistella viskitynnyrissä kypsytettyä Jacob´s Creek Double Barrel Shirazia ja kirjoittaa siitä Juomavinkin blogiin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.