2010- luvulle
päästäessä chilin tuoma uusi innostus nostatti jälleen tarpeen kasvihuonekauden pidentämisestä ja lämmittäminen puulla oli taas noussut harkintaan
12 löysi
paikkansa pian kasvihuoneesta. Sijoitus ja läpivienteihin saatiin vain ylimalkaisia neuvoja paikalliselta pelastuslaitokselta ja savupiipun läpivientiin löytyikin apu kaupalliselta puutarhalta. Näistä lisää hieman myöhemmin tässä kirjoituksessa. Lämmitys pelasi, mutta järjestely kuitenkin kaipasi virittelyä. Ensimmäiseksi ongelmaksi koettiin Porin Mattin epäkeskeinen sijainti. Kasvihuoneremontin yhteydessä kamina päätettiin siirtää kasvihuoneen keskelle, täysin huoneen keskipisteeseen. Vaikka Porin Matti 12 omaakin 170kg:n massan se ei tuntunut olevan tarpeeksi yön kylmyyteen. 12 malli on varustettu keittolevyllä. Keittolevystä lämmön johtaminen lisämassaan oli helppoa ja kaminan päälle ladottu lisämassa lämpenikin illan mittaa mukaviin lämpöihin. Kamina sai myös päivityksessä mustan maalin pintaansa. Aurinkoisella säällä musta imeekin lämpöä tehokkaasti, joskaan en usko siitä olevan suurta apua kasvihuoneen lämmityksessä.
30 cm
yli harjamuovin
2-4 tuntia
aika riippuen sisä
45-60
min
00 tietämillä
Tuolloin seinällä oleva mittari näyttää n
Myös näitä Oreo cupcakeja oli meidän Ravintolapäivän kahvilassamme viime lauantaina. Suklaapohja on vanha tuttu pohja, jota käytän yleensä aina kun leivon suklaacupcakeja, mutta laitan sen nyt tähän kuitenkin, enkä pelkästään linkkiä pohjaohjeeseen
Vanhemmillani on heidän pihallaan kasvihuone, josta he ovat kantaneet yrttejä, herneitä, tomaatteja, kurpitsoja, porkkanoita, avomaankurkkuja, chilejä sekä punajuuria keittiöönsä pitkin kesää
Eilen oli surkea keli, mutta onneksi se iltaa kohden parani ja pääsi jotain ulkonakin tekemään. Sadetta pidellessä kokeilin tehdä Aleksanterinleivoksia
Ravinteet ovat jonkin verran pinaatin luokkaa, mutta villinä kasvaessaan se saa maaperästä ravinteita ihan eri tavalla kuin kasvihuoneessa ihmisen itsensä ruokkivat vihreät
Pastasalaatit kuuluvat monien suosikkeihin. Ruokaisaa salaattia on kiva tarjota myös juhlapöydässä, tai siitä voi nautiskella viikonloppuna yhdessä ystäväporukan kanssa
Lähti lapasesta, tiedän ja tunnustan sen heti. Ihan aluksi minun piti tehdä vain helppo brownie. No se oli niin nopsasti sekoitettu, että halusin siihen vähän jotain lisää
Kasvihuoneen punastuneet chilit huusivat päästä käyttöön ja niinpä tein salsaa. Kastikkeesta tuli sen verran hyvää, että on syytä kirjata resepti talteen
jollainen kasvaa minulla kasvihuoneessa. Kuukauden vierailijana tällä kertaa on kaverini Juho jonka upeita mustekalakuvia olen ihaillut Facebookissa ja kuolannut niiden perään
Keväällä tapasin HK. lla Risto Mikkolan, tuon kaikkien moottoriturpien kokinessuisen isän. Hän oli yksi hauskan kokkauspäivän isännistä ja kotimatkalla junassa lupasin lakata mankumasta Nannalta blogaanimiittiä tälle vuodelle
Tällä kertaa saatte "maistella" tuoreesta ananakseta tehtyä kanakastiketta. Nuorimmaisen kanssa olemme nyt hurahteáneet tuoreeseen ananakseen sitä on mennyt jo neljä ananasta viimme viikolla ja lisää ostellaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.