Ohjeen tähän gluteenittomaan ja laktoosittomaan Schwarzwaldin kakkuun sain työpaikkani ravintolan kylmäpuolen vetäjältä, joka on työskennellyt kakkuleipurina Saksassa 10 vuoden ajan
Minulla on onni viettää syntymäpäiviäni kesän kirsikka-aikaan, ja tänä vuonna sain ystävältäni lahjaksi omin pikku kätösin leivotun erittäin herkullisen ja suklaisen Schwarzwaldin kakun
Meillä vietettiin tyttöjen kanssa pullaleivontapäivä. Jokainen sai toteuttaa oman pullaunelman, niin kuin oli Presson Paakari-kisassa pari viikkoa sitten
Heti autossa päätin vihdoin kokeilla Schwarzwaldin kakkua, tuota kuuluissa saksalaista herkkua, jota tosin en ole koskaan sen paremmin maistanut kuin tehnytkään
Ja kuten aiemmin kirjoitinkin, Schwarzwaldin kakku tunnetaan Amerikan puolella nimellä Black Forest cake, ja tämä saattaa johtua ainakin osittain siitä, että oikeaoppisesti Schwarzwaldin kakussa kuuluisi olla Kirschwasseria kostutuksessa, ja Amerikassa kostutuksessa ei yleensä käytetä alkoholia
Herkullinen Schwarzwaldin kakku muuntuu helposti ja näppärästi myös kääretortuksi. Vaivattomasti valmistuva kääretorttu on ihanan suklainen, täyte taivaallisen pehmeä ja kirsikat tuovat torttuun raikkautta
Ajattelin koko talven ja kevään, että kun vaan saa tuoreita kirsikoita, niin teen Schwarzwaldin kakkua, mutta yllätys, yllätys, juuri silloin kun tein kakun, ei kirsikoita löytynyt mistään, ei torilta tai kaupoista
Hunajamelonia käärittynä Schwarzwaldin kinkkuun. Toivottelin jo viimeisimmässä postauksessani hyvät waput, mutt halusin vielä antaa oman ehdotukseni vappubrunssille
Riivi schwarzwaldin kinkunsiivut palasiksi ja irrota basilikapuskasta lehdet. Taannoinen piirakkamainen FODMAP-pizzakokeilumme sai jatko-osan, kun halusimme kokeilla tehdä ihan oikeaa pizzaa kyseistä ruokavaliota noudattavien iloksi
Itselleni parsa maistuu viikonlopun herkullisena leffaillan huikopalana uppomunan, Schwarzwaldin kinkun (miten vaikea sana voikaan olla) ja vaalean leivän kera eli yksinkertaisesti sanottuna parsa-uppomunaleipänä
Couscous-ryynit ovat meillä olleet jos vuosia supersuosikin asemassa. Ne ovat vehnää, jonka välttelystä on tullut kai jo jonkinlainen muotijuttu, mutta kun en kohtuumäärissä ole mitään sen kummempia oireita siitä saanut, niin eipä tuota ole tullut pahemmin välteltyäkään
Ensi kerralla on vihdoinkin luvassa sitä kauan lupaamaani Schwarzwaldin kakkua. "Pizzaa" sen takia, että en nyt kovin herkästi miellä tätä pizzaksi, koska pohja nyt on mitä on ja täytteitäkin tuli laitettua normaalia enemmän (kinkkua, fetaa, ananasta, punasipulia, tonnikalaa)
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.