T. ä. n. m. i. e. l. t. k. j. a. p. s. r. u. o. A. v. y. ,. -. f. b. h. ö. (. ). d. /. M. 4. ~. 3. 0. g. 1. 6. 8. P. 2. 5. K. E. V. R. S. 7. D. N. ". d l. t l
Tehtävänanto. modernia suomalaista perinneruokaa. Eli jotain, mutta uudella tavalla tehtynä. Minä suuntasin katseeni yllättäen Japaniin ja ruokalajiksi päätyi poronkäristys, joka on klassiko jos jokin ja jota minä en ole koskaan valmistanut
Maaliskuun ruokahaasteen aihe on palsternakka - minulle varsin outo juures. Vaikka muutenkin rakastan japanilaista keittiötä (nihon ryōri, 日本料理 tai washoku, 和食) niin ruokahaastevastauksissani tämä on erityisesti korostunut
Jokaisella japanilaisperheellä on oma tempurareseptinsä ja valmistustapansa – yksi pitää tasaisesta taikinasta, toinen hiukan kokkareisemmasta – mutta perusidea ja -tekniikka on sama
4–5 tl dashi-no-moto-jauhetta. Liemen määrä on 3–5 kg. Jos valmistat vain 1–2 kg kurkkuja, voit puolittaa liemen määrän. Viipaloi 3–5 mm. 2–3 mm. Anna levätä 3–4 minuuttia. Tee sama 3–4 kertaa. Kyuchanzuke säilyy jääkaapissa noin 7–10 päivää, mutta voit myös pakastaa sen
paistettua kananmunaa/tamagoyakia (japanilaisittain maustettu kananmunarulla). Nämä riisipallot sopivat todella hyvin mukavaksi vaihteluksi evääksi käsinsyötävyytensä ja säilyvyytensä vuoksi
Laita valmiiksi 3 astiaa friteerausta varten. Löysin tämän reseptin netistä englanninkielisenä ja ajattelin tehdä oman versioni ja suomenkielisen ohjeen koska nämä ovat mitä mainioin suupala mihin tahansa, illanistujaisista hienompiinkin juhliin
Ankanrinta maistuu juhlahetkinä rapeiden tempuratyyliin valmistettujen suppilovahveroiden kanssa. Valmista japanilaistyylinen friteeraustaikina juuri ennen sienten friteerausta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.