Ensiksi haluan pyytää anteeksi blogin hiljaiselosta. Koko kesä ja etenkin syksy on ollut täynnä kaikenlaista, etten vain ole ehtinyt paljoa leipomaan tai muutenkaan blogia päivittelemään
No nyt kun kersat ovat lentäneet pesästä ei sitäkään tekosyytä voi enää käyttää. En ole leiponut leipää pitkään aikaan, mutta kun tämä resepti tuli vastaan Kädenvääntöä-blogissa , ajattelin, että tästähän on helppo aloittaa taas pitkästä aikaa
Lusikkaleipien nimi tulee niiden valmistustavasta. Pikkuleivät muotoillaan lusikanpesässä ja paistamisen jälkeen kaksi pikkuleipää liitetään yhteen hillon tai marmeladin avulla
Tämä maun takia, ja toiseksi mustikka värjää hilloa liikaa enkä halua aivan tummaa marjahilloa ja sokeria käytän suhteessa juurin ¾ osaa marjoja kohden kuten tässä reseptissä lukee ja olen myös pienentänyt määrää koska emme nykyään enää kahdestaan tarvitse niin paljon hilloa kuin ennen jälkikasvun pesästä lentämistä
Marenki on pitkään ollut vegaanileivonnan viimeinen valloittamaton linnake. Miten tehdä ilman kananmunia jotain, mikä ei oikeastaan ole mitään muuta kuin kananmunaa
Nyt pitää kokeilla vielä viimeisetkin vappuherkut ennen h-hetkeä. Luulen, että päädyn kuitenkin ihan perinteisiin munkkeihin, koska mielestäni ne ovat tuoreina vaan NIIN hyviä siman kaverina
Rakastan italialaisissa pizzoissa niiden ihanan rapeaa pohjaa. Olen aina ollut sitä mieltä, että ainoa “oikea” pizza paistetaan aidossa puu-uunissa, “paisto-kiven” päällä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.