Tyttösenä Afrikassa asuessani äitini valmisti usein ihania mungpapuja. Ensi kerralla kokeilen mausteeksi enemmän chiliä ja jotain masala mausteseosta ja sitten kutsun äidin maistamaan
muut ainekset paitsi kevätsipuli mungpapu-soseen joukkoon ja sekoita lusikalla. Korealaiset mungpavuista, kimchistä ja vihanneksista tehdyt suolaiset pannukakut ovat helppo ja nopea (kunhan muistaa laittaa pavut likoamaan
Mungpapuja ei itäneenä löytynyt ja lohi odotti pääsyään ruokaan. Ja jonka maut ovat riittävän voimakkaat ja lämpimät tuomaan hyvän olon myös hankalien aikojen keskelle
Muuttolintujen palattua ja lenkkeilykauden vihdoinkin käynnistyttyä, (jotain täytyy yrittää tehdä talven aikana huolestuttavasti kerääntyneelle vararavinnolle) lautaselle ilmestyvä pastakin on muuttanut muotoaan
Sillä hinnalla saat vähintään puoli kiloa kuivia mungpapujaja idättäessä määrä moninkertaistuu. Usein törmään ennakkoluuloihin, että idättäminen on työlästä, vaikeaa ja ”hippien hommaa”
Kaapissa ei oikeastaan ollut perustarvikkeiden lisäksi muuta kuin katkarapuja, joten selailin blogeja löytääkseni jonkun hyvän idean, mitä katkaravuista voisi laittaa
Valmiina ostettu tuorepasta on helppo ja nopea arkiruoka, kun sille laittaa nopean ja helpon kastikkeen, esimerkiksi tämän Maarit Enkovaara-Astraldin Pastatieto -kirjasta bongatun sitruunasoosin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.