O. l. e. n. a. i. o. u. t. s. k. p. r. ,. m. P. j. h. ä. ö. v. y. T. R. b. g. K. H. F. d. 5. (. 1. 4. -. 6. ). 2. 0. 3. *. S. V. L. f. A. /. M. U. E. d l. t l
K. y. l. ä. t. s. o. r. u. a. k. n. i. v. e. j. M. m. p. h. P. ,. I. d. 3. 2. 0. 1. T. f. b. g. R. J. L. w. O. 5. F. c. ö. (. A. ). S. V. . H. -. N. t h. t l. d l
Vatkaa sokerit ja voi vaahdoksi. Toisaalta Fredrika on tämän leivonnaisen tehnyt mitä ilmeisimmin periaatteella man tar vad man har, elikkä käytetään sitä mitä kaapeista löytyy
Huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdotetaan kunnolla. Jos haluat mennä vielä enemmän lähelle Fredrikan elämää, jauha mantelit itse blenderissä todella hienoksi jauheeksi
Lisää munat yksitellen, voimakkaasti samalla vatkaten taikinaa. Runebergin vaimo Fredrika Runeberg, jonka tiedetään tehneen miehelleen vehnäjauhoista, korppujauhoista, keksimuruista ja manteleista omenahillolla ja sokerikuorrutuksella koristeltuja leivoksia
Kaprikset voisi korvata yhdellä kokonaisella kuutioidulla suolakurkulla. voita paistamiseen. Kuori ja viipaloi sipuli ja kuullota se voissa pannulla niin, että se pehmenee, muttei saa väriä
Vaahdota voi ja sokeri/makeutus ja vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Hänen vaimonsa leipoi tortut ja ohje niihin kehittyi koska Fredrikalla ei aina ollut kaikkia aineksia leivonnaisiinsa, joten niihin laitettiin keksinmuruja yms
Saksalaiset ovat saaneet Euroopassa vaikka mitä hyvää aikaan, jos 1900-lukua ei oteta huomioon. Jos saksalaisella keittiöllä olisi vaakuna, siihen olisi tyylitelty sianpotka, olutkolpakko ja peruna
Runebergin päiväksi leivoin sitruunakeksejä ja tottakai niitä perinteisiä Runebergin torttuja. Runebergin vaimo Fredrika Runeberg, jonka tiedetään tehneen miehelleen vehnäjauhosta, korppujauhoista, keksimuruista ja manteleista omenahillolla ja sokerikuorrutuksella koristeltuja leivoksia
Jutta kommentoi aiempaan torttupostaukseen osuvasti nimittävänsä noita Runebergin päivänä syötäviä tötteröitä mielummin Fredrika-leivoksiksi, sillä jokaisen menestyneen ja herkkusuun kirjailijamiehen takana on aina kekseliäs ja keittiötaitoinen vaimo
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon munat. Kansallisrunoilijan lempileivonnaisia olivat hänen vaimonsa Fredrikan leipomat tortut, joiden innoittajana alun perin lienee ollut porvoolainen kondiittorimestari
V. a. r. s. i. n. k. u. o. t. e. v. ä. y. h. l. f. d. K. m. H. R. b. g. p. M. j. T. I. ,. ö. -. ). F. L. 2. ½. 1. (. +. c. S. P. A. E. J. y l. r k. d l
Aluksi vatkaan voin ja sokerit, sitten tuuppaan muut joukkoon. Itse kutsun niitä kyllä Fredrikan tortuiksi, sillä hän ne leipoi, kätevänä emäntänä niistä aineksista, mitä kaapeissa oli, joulun viimeiset piparit ja muut sinne survottiin ja vähän mantelia, kun hienompaa väkeä sentään oltiin
– Paikallisesti hävikit voivat olla talven jäljiltä melkoisia, mutta satopotentiaali on normaali. Piikkiöläinen mansikanviljelijä Jaakko Koski toivoo sään lämpenevän ja kuivuvan pikaisesti
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.