Lehtikaali oli varmaankin viime vuoden trendikkäin kasvis. Itsekin kokeilin tehdä lehtikaalisipsejä, ja ihan hyviähän nuo olivat, mutta pakko on silti myöntää ettei perinteisiä poimutettuja perunalastuja hevillä voiteta
Sain Varpion Puutarhalta kokeiltavaksi "Lehtikaalia ruukussa" aivan UUSI tuote suomen markkinoilla. Kotimaista tuoretta lehtikaalia saa siis jatkossa myös talvella
Viimeaikoina on kohistu lehtikaalin erinomaisuudesta jo pitkään. Lehtikaalin on tutkimuksissa havaittu muun muassa vähentävän epäterveellisen rasvan määrää veressä
Kourallinen lehtikaalia4 kynttä valkosipulia1 paprika100 g purjoa50 g koskenlaskija sulatejuustoa350 g kypsää hanhenlihaa (myös broileri tai kalkkuna sopii)½ tl viherpippuria1 rkl öljyäleikkaa kasvikest sopivankokoisiksi, ja paista niitä hetki pannulla öljyssäsekoita joukkoon kuutioitu liha ja juustoanna juuston sulaa, ja kiehauta mausta tarjoile pastan kanssa 4 kynttä valkosipulia
Lehtikaali on ikisuosikkini. Raaka lehtikaali kannattaa silputa melko pieneksi. Tähän salaattiin tuli lehtikaalin lisäksi avokadoa, kurkkua ja tonnikalaa
Lehtikaali on etenkin Tanskassa ja Saksassa suosittu possun ja ankan kanssa tarjoiltava lisuke. Etelä-Ruotsissa lehtikaalia käytetään lisukkeena joulukinkulle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.