Viime äitienpäivänä innostuin oikein kunnolla. Päätin tehdä kunnon ravintolatyylisen menun melko suuritöisten ja useamman kokonaisuuden omaavien alku- ja pääruokien sekä jälkkärin ja kakun kera
Toisena teemana äitienpäivän tarjoiluissa olivat marjat. Halusin kokeilla, miten juustokakun hyydyttäminen toimii ilman munia, liivatetta tai edes ilman Agar Agaria
Kuorruta kakun päällinen ja reunat tuorejuustokuorrutuksella. Kun koristeena käytetyt pikkumarengit ja macaronit on tehty aiemmin, koristelu käy nopeasti ja helposti marjoja ja kukkia lisäämällä
kaikkea löytyy kakun pinnalta ja sisältä. Koristelu on mielestäni tällä hetkellä rennompaa kuin aikaisemmin, kastikkeet, kuorrutteet ja täytteet saavat tursuilla ja valua
Tässä ohjeeni moussekakkuun, jonka tein äitienpäiväksi. Limen viipaleet jäi omasta koristelusta pois, kun teki mieli mojitoa ja siihen sitten menikin kaikki, kun epähuomiossa unohdin, että tarvitsin pari viipaletta vielä kakun päälle koristeeksi
Laita moussea hieman enemmän kakun keskelle, jotta kakkuun muodostettuu pyöreämpi muoto. Koristelu. Silloin on hyvä, jos täytät kakun suoraan irtpohjavuokaan, jossa on reunoilla kelmu
Herkkä koristelu sopii täydellisesti äitienpäivään. Levitä kakun päälle loput vadelmamoussesta tai vaihtoehtoisesti kermavaahtoa/sokerikreemiä sokerimassan tartuntapinnaksi
Äitienpäivän kunniaksi leivoin äidilleni ruusupursotuksin koristellun kuningatartäytekakun. Kuningatarkakun ohje on uusimmasta K-ruoka-lehdestä, ja ohje löytyy myös täältä