Herkullinen hirvipatee on vaikuttava alkuruoka. Jollet halua käyttää sianlihaa, mausta hirvi esimerkiksi savustetulla poronlihalla ja lisää rasvaksi joko voita tai öljyä
Vähän oliiviöljyä ja ripaus mustapippuria, ehkä yksinkertaisin alkuruoka ikinä. Isämme kuului metsästysseuraan ja niinpä lapsuuden kodissani hirvi ja peura kuuluivat kiinteästi ruokapöytäämme
Ja näin alkuruoka tuntui myös suomalaisemmalta muutenkin kuin raaka-aineeltaan. Riimihirvi sai luvan aloittaa isän juhlamenun ja se oli myös se annos, joka vei meidät totaaliseen hurmioon, vaikka muistakin menun osista nautimme
Etanat on loistava alkuruoka. Hirvi ja italia ei ole parhaita kavereita, mutta tein hirvelle siitä huolimatta kastikkeen limaisen Italiaanon vivahteilla eli valkosipuli-punaviinikastikkeella, ja toinen annos meni suklaa-punaviinikastikkeella
Bolognesehan ei oikeasti sisällä lihaa vaan on tomaattikastike, jota Italianot ovat nauttineet alkuruokana, tai ainakin näin minä olen asian sisäistänyt