Ankanrinta ja appelsiini kastike reseptejä

Ankankoivet, uunijuurekset ja appelsiini-punaviinikastike

Ankankoivet, uunijuurekset ja appelsiini-punaviinikastike

Ankanrinta on ihanan mehukasta roseisena, mutta koivet pitää kypsentää oikein kypsäksi ja mureaksi. Kastiketta varten pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä muutama ohut siivu kuorta
Canard à l’orange

Canard à l’orange

Appelsiinillä maustettua paahdettua ankanrintaa, kullankeltaisia appelsiinifileitä vitivalkoisen perunalumen ja vihreän pippurisen vesikrassin kera
Appelsiiniankkaa ja vesikrassisalaattia

Appelsiiniankkaa ja vesikrassisalaattia

Ankanrintaajakirsikkakastiketta. Ankanrintaaja kasviksia itämaisella vivahteella. Ankanrinta on karitsan paahtopaistin jälkeen yksi lempilihoistani, joten suunnitelma kelpasi hyvin

Ankkaa veriappelsiinilla

Ankanrintaa melkein a l’Orange. Mausta kastike mustapippurilla ja sormisuolalla. Koska veriappelsiini on niin ihanaa ja kaunista ja niitä vielä löytyy kaupoista, käytin tietysti sitä
Ankanrinta ja appelsiinihollandaise

Ankanrinta ja appelsiinihollandaise

Kuohkea ja täyteläinen appelsiinilla maustettu hollandaisekastike kruunaa ateriakokonaisuuden. Laita sipulikuutiot, likööri, puolikkaan appelsiinin raastettu kuori ja mehu, pippuri sekä viinietikka paksupohjaiseen kasariin ja keitä seosta kasaan kolmasosaan alkuperäisestä
Ankkaa appelsiinikastikkeella

Ankkaa appelsiinikastikkeella

valkoviinipohjainenveadelmakastike, appelsiinikastike yms. siivilöi ja lisää appelsiini mehu.   Aku ankka poloisen rintafilee on kyllä metson ja strutsin kanssa siivekkäiden olentojen kärkikastia, eikä unohdeta kyyhkyä
Ankkaa, appelsiinikastiketta ja juurespyreetä pikkujouluun

Ankkaa, appelsiinikastiketta ja juurespyreetä pikkujouluun

Nyt oli vuorossa ankka appelsiinikastikkeenja juurespyreen kera. hunajakastike leikkaamista varten. Ranskalaisen keittiön kokeilujeni kautta ymmärrystä on lisätty ja nykyisin oikea ankka kuuluu suosikkiherkkuihin
CUMBERLANDINKASTIKE

CUMBERLANDINKASTIKE

Irrota pienellä terävällä veitsellä puolet appelsiinin kuoresta ja leikkele se suikaleiksi. Lisäksi kastike säilyy hyvin jääkaapissa ja kestää lämmittämisen
Paistettua ankanrintaa

Paistettua ankanrintaa

Useissa resepteissä oli ankkaa jaappelsiinia. Valmista kastike fileiden ollessa uunissa ja sen jälkeen foliossa vetäytymässä