Ankanrinta on ihanan mehukasta roseisena, mutta koivet pitää kypsentää oikein kypsäksi ja mureaksi. Kastiketta varten pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä muutama ohut siivu kuorta
Asettele viipaloitu ankanrinta lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada päälle kastike. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää salottisipuli, madeira jaappelsiinimehu
Ankanrintaajakirsikkakastiketta. Ankanrintaaja kasviksia itämaisella vivahteella. Ankanrinta on karitsan paahtopaistin jälkeen yksi lempilihoistani, joten suunnitelma kelpasi hyvin
Ankanrintaa melkein a l’Orange. Mausta kastike mustapippurilla ja sormisuolalla. Koska veriappelsiini on niin ihanaa ja kaunista ja niitä vielä löytyy kaupoista, käytin tietysti sitä
valkoviinipohjainenveadelmakastike, appelsiinikastike yms. siivilöi ja lisää appelsiini mehu. Aku ankka poloisen rintafilee on kyllä metson ja strutsin kanssa siivekkäiden olentojen kärkikastia, eikä unohdeta kyyhkyä
Nyt oli vuorossa ankka appelsiinikastikkeenja juurespyreen kera. hunajakastike leikkaamista varten. Ranskalaisen keittiön kokeilujeni kautta ymmärrystä on lisätty ja nykyisin oikea ankka kuuluu suosikkiherkkuihin
Irrota pienellä terävällä veitsellä puolet appelsiinin kuoresta ja leikkele se suikaleiksi. Lisäksi kastike säilyy hyvin jääkaapissa ja kestää lämmittämisen